Επιστολή από τον Δήμαρχο Χίου προς τον Υπ. Οικονομικών για τη στήριξη όλων των Επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη την παρακάτω επιστολή στήριξης των Επαγγελματιών οι οποίοι δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

«Σας αποστέλλω τη παρούσα επιστολή προκειμένου να ενώσω και τη δική μου φωνή με τους Επαγγελματίες που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία.

Η στήριξη όλων των επαγγελματιών που αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας είναι υψίστης σημασίας ζήτημα. Ειδικότερα, μάλιστα για τους επαγγελματίες του Βόρειου Αιγαίου που επωμίζονται επιπρόσθετα και τις αρνητικές επιπτώσεις του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος.

Σε αυτήν τη βάση οι 1.706 επαγγελματίες που έμειναν εκτός του συγκεκριμένου Προγράμματος ζητούν την ισότιμη  μεταχείρισή τους με ισότιμα και αντικειμενικά κριτήρια καθώς και την άμεση οικονομική στήριξη τους προκειμένου να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να αποφύγουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας. Για το λόγο αυτό, σας απευθύνω έκκληση προκειμένου να βρεθεί μία δίκαιη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Προτείνω, λοιπόν, την εύρεση του πρόσθετου ποσού για τη στήριξη των υπόλοιπων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να δοθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και έπειτα στους αποκλειόμενους από το Πρόγραμμα επαγγελματίες».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.