Παγκόσμια ημέρα ναυτικών σήμερα. Χρόνια πολλά στους ναυτικούς μας !!!

Να ευχηθούμε στους Χιώτες ναυτικούς, και όχι μόνο, χρόνια πολλά, γαλήνιες θάλασσες και γρήγορα κοντά στους αγαπημένους τους !

Η Χίος μαζί με τις Οινούσσες και τα Ψαρά μας είναι από πολύ παλιά ένας “ναυτότοπος” με χιλιάδες ναυτικούς αλλά και αρκετούς πλοιοκτήτες και εφοπλιστές. Με έναν εμπορικό στόλο που μάλλον είναι ο πρώτος στην Ελλάδα, ο πρώτος στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Πόσες και πόσες γενιές δεν έχουν ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου φέρνοντας πλούτο στον τόπο μας, μεγαλώνοντας οικογένειες, στηρίζοντας την Πατρίδα μας και δυστυχώς κάποιες φορές αφήνοντας ακόμα και την ζωή τους στην θάλασσα. Την θάλασσα που γι΄αυτούς τους ανθρώπους είναι η δεύτερη πατρίδα τους, είναι η αγάπη τους, η φυγή τους… Και ξέρετε όποιος έχει δυο πατρίδες δεν μπορεί να στεριώσει πουθενά…Πάει στην μια και νοσταλγεί την άλλη και τανάπαλιν. Αυτός γιορτάζει σήμερα! Ο Έλληνας ναυτικός! Ο εν ενεργεία ακόμη, αλλά και συνταξιούχος . Ο εν ζωή μα… κι αυτός που μας άφησε για το μεγάλο “μπάρκο” ! Χρόνια πολλά λοιπόν και ας μην ξεχάσουμε μια ευχή, μια αγκαλιά ή ένα μήνυμα αν ταξιδεύουν !

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.