Επιστολή διαμαρτυρίας Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Χίου

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Μουσικών Χίου προς τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλειο Κικίλια Υπουργό Υγείας, κ. Νότη Μηταράκη, Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτή Χίου ΝΔ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, Βουλευτή Χίου ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Μπουγδάνο Αντιπεριφερειάρχη Χίου και κ. Σταμάτη Κάρμαντζη Δήμαρχο Χίου. Στην επιστολή αναφέρουν αναλυτικά:

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας εκθέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός μας κλάδος τους τελευταίους μήνες με την έξαρση της πανδημίας και ζητάμε την αρωγή και την συμπαράσταση σας ώστε να βρεθούν λύσεις διότι η ανεργία που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη με κίνδυνο την επιβίωση την δική μας και των οικογενειών μας.

Κατανοούμε ότι πάνω απ’ όλα είναι η δημόσια υγεία και το καλό του κοινωνικού συνόλου αλλά πρέπει να υπάρχει και η λογική των πραγμάτων. Ζητάμε τη βοήθεια σας ώστε να επιτραπεί πάλι η διενέργεια εορταστικών εκδηλώσεων πανηγύρια κτλ για να μπορέσουμε να εργαστούμε και εμείς σαν κλάδος μουσικών.

Επισημαίνουμε ότι τα παραδοσιακά πανηγύρια και οι χοροεσπερίδες της Χίου δεν έχουν καμιά σχέση με τα πολυπληθή πανηγύρια στην υπόλοιπη Ελλάδα και δεν ξεπερνούν τα 300 άτομα σε χωρητικότητα.

Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε από εσάς να μεσολαβήσετε ώστε να επιτραπούν οι μουσικές εκδηλώσεις και τα πανηγύρια στη Χίο, αφενός διότι δεν έχουμε κανένα κρούσμα Κορωνιού στο νησί μας αφετέρου να τεθεί ένα πλαφόν αριθμού ατόμων ώστε να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία.

Για το ΔΣ του Σωματείου

           Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μπογιατζής                                           Μαρκέλλος Πούπαλος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.