”Επιστρατεύτηκαν” και στρατιωτικοί σκύλοι για τη φύλαξη των νησιών

Μέχρι και τους στρατιωτικούς σκύλους έχει «επιστρατεύσει» το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας και εντοπισμού παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σε αρκετά νησιά έχουν αναπτυχθεί μικρές ομάδες στρατιωτών, οι οποίες, συνοδεία στρατιωτικών σκύλων εκτελούν περιπολίες στα λιμάνια, αλλά και σε απομακρυσμένες ακτές. Οι συγκεκριμένοι σκύλοι χρησιμοποιούνται συνήθως για φύλαξη στις αποθήκες με τα πυρομαχικά και οι περισσότεροι ανήκουν σε μονάδες της ΜΕΡΥΠ, έχοντας ως αποστολή την ανακάλυψη εισβολέων και τον εντοπισμός της θέσης τους, μέσω της εξαιρετική όσφρηση τους. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να προειδοποιήσουν στο Συνοδό – Εκπαιδευτή τους με γρυλλισμούς γαύγισμα ή σιωπηλό συναγερμό, εάν καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά ή αντιληφθούν ανθρώπινη παρουσία σε περιοχή που δεν θα έπρεπε.
Την ίδια στιγμή το ΥΠΕΘΑ έχει προχωρήσει σε ανάκληση αδειών και στην εντολή γι’ ανάληψη υπηρεσίας σε όλο το προσωπικό που υπηρετεί ως πλήρωμα στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενισχύοντας συνεχώς, τις τελευταίες ημέρες, με πολεμικά πλοία τη ναυτική δύναμη που έχει αναπτύξει η χώρα μας προς αντιμετώπιση του οργανωμένου από τις τουρκικές υπηρεσίες σχεδίου μαζικής απόβασης μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.