Επιτυχείς οι δωρεάν έλεγχοι οστεοπόρωσης στη Χίο

 

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, μέσα στα πλαίσια της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση με τίτλο «Είχες ποτέ Κάταγμα; Έλα να δούμε αν έχεις οστεοπόρωση!», διοργάνωσαν σημαντική διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης και προληπτικών ελέγχων για την οστεοπόρωση στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος από όλο το νησί προσήλθε για να ενημερωθεί και να εξεταστεί.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Νοεμβρίου, δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 106 άτομα και προσφέρθηκε εθελοντικά συμβουλευτική παροχή υπηρεσιών από τον κο Τουνισσίδη Γεώργιο, Χειρουργό Ορθοπαιδικό του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο». Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Επίσης, στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, κ. Παπαγιάννης Νικόλαος  Επεμβατικός Καρδιολόγος Γ.Ν. ΧΙΟΥ  «Σκυλίτσειο», ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Πεταλούδα και τον Δήμο Χίου για την πρωτοβουλία αυτή που σαν στόχο έχει την ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το παρόν στη διάρκεια της ομιλίας έδωσε ο κος Πατεριμός, Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χίου ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο Πεταλούδα για την ενημέρωση και τη διεξαγωγή των προληπτικών εξετάσεων καθώς και τον εθελοντή ιατρό, δήλωσε πως τέτοιες πρωτοβουλίες και συνέργειες πρόληψης και ευαισθητοποίησης των δημοτών που προάγουν τη δημόσια υγεία, βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματισμού του Δήμου και έδωσε την υπόσχεση για επανάληψη παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

Η κα. Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της και δήλωσε:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.