Η παρουσίαση του συνδυασμού “Σύμπραξη Δημιουργίας” στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “Σύμπραξη Δημιουργίας” στο κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ, την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019. Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Σταμάτης Κάρμαντζης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του, λέγοντας ότι “το ξεκίνημα της δικής μου πορείας έγινε όταν ήμουν 13 ετών με ένα ναυτικό φυλλάδιο στο χέρι. Τότε υπήρχε μόνον ο Θεός και εγώ. Τώρα συμπορεύομαι με χιλιάδες συμπολίτες μου  και αυτό πέρα από την μεγάλη συγκίνηση που με διακατέχει μου δημιουργεί τεράστια ευθύνη. Ταυτόχρονα νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι χρήσιμος στην πατρίδα τον τόπο και τον συνάνθρωπο. Πίστευα και πιστεύω ότι κάθε τι πρέπει να έχει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας τον άνθρωπο και μόνο τον άνθρωπο. Πήρα και ανταπέδωσα αγάπη, στον ύψιστο βαθμό και είμαι ευγνώμων στον Θεό και τους ανθρώπους».
Στην παρουσίαση του συνδυασμού παρευρέθηκε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, συνοδευόμενος από ορισμένους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του επικεφαλής
του Συνδυασμού “Σύμπραξη Δημιουργίας
Σταμάτη Κάρμαντζη

8 ΜΑΙΟΥ 2019 ΔΙΑΝΑ

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα για μένα  σε μία πολύχρονη διαδρομή, και τώρα ζω ξεχωριστές στιγμές που βρίσκομαι κοντά σας. Το ξεκίνημα της δικής μου πορείας έγινε όταν ήμουν 13 ετών με ένα ναυτικό φυλλάδιο στο χέρι. Τότε υπήρχε μόνον ο Θεός και εγώ. Τώρα συμπορεύομαι με χιλιάδες συμπολίτες μου  και αυτό πέρα από την μεγάλη συγκίνηση που με διακατέχει μου δημιουργεί τεράστια ευθύνη. Ταυτόχρονα νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι χρήσιμος στην πατρίδα τον τόπο και τον συνάνθρωπο. Πίστευα και πιστεύω ότι κάθε τι πρέπει να έχει στο επίκεντρο των προσπαθειών μας τον άνθρωπο και μόνο τον άνθρωπο. Πήρα και ανταπέδωσα αγάπη, στον ύψιστο βαθμό και είμαι ευγνώμων στον Θεό και τους ανθρώπους.

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους που με εμπιστεύτηκαν στο μεγάλο αυτό ταξίδι διεκδίκησης του Δήμου μας. Όλες και όλους τους υποψηφίους, τους φίλους και τους συνεργάτες που ήλθαν κοντά μου γιατί πίστεψαν δυνατά σε μένα. Είναι δε λίγο το ευχαριστώ σε όλους εσάς που τόσα χρόνια είστε κοντά μου, είστε δίπλα μου, είστε συνοδοιπόροι μου.

Με όλα αυτά τα εφόδια και το σημαντικότερο την καρδιά και την ψυχή, την άδολη αγάπη μου για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας  αποφάσισα και τόλμησα την διεκδίκηση του Δήμου μας με παρακαταθήκη το έργο που έχω επιτελέσει σε όποιες θέσεις ανέλαβα. Θέλω να συνεχίσω  να προσφέρω, να δημιουργώ, να επιτελώ έργο που το έχει ανάγκη ο τόπος μας και οι άνθρωποί μας.

Η απόφασή μας για την διεκδίκηση του Δήμου πηγάζει από την έγνοια και την αγάπη μας για τον τόπο μας και την συμβολή μας στη λύση των προβλημάτων που επιδεινώθηκαν την τελευταία 5ετία. Η πόλη της Χίου που είναι και ο καθρέπτης του νησιού μας παρουσιάζει απαράδεκτη εικόνα, και στα χωριά μας  βλέπουμε εικόνες που μας πάνε χρόνια πίσω. Να γυρίσουμε σελίδα επιτέλους σ΄ αυτό τον τόπο δίνοντας ελπίδα και προοπτική στους ανθρώπους μας και να δημιουργήσουμε την Χίο που μας αξίζει. Εγγύηση για όλα αυτά που λέω, αποτελεί το έργο το οποίο επιτελέσαμε υπό αντίξοες συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και αρμοδιοτήτων. Παρόλα αυτά το έργο μας  είναι καταγεγραμμένο, μετρήσιμο και υλοποιημένο σε όλο το νησί. Ενδεικτικά αναφέρω: Ολοκληρώσαμε το Κεντρικό σχολικό συγκρότημα των Καμποχώρων, το λιμάνι της Λαγκάδας, τη γέφυρα στο Παντουκειός, το Κολέγιο, χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης για οδικό  δίκτυο σε όλο το Νομό, στηθαία ασφαλείας, φωτισμοί σε δρόμους, σημάνσεις, κέντρο διημέρευσης ατόμων με νοητική στέρηση, ανακατασκευή  Παθολογικής και Ψυχιατρικής Πτέρυγας στο Νοσοκομείο μας και δημιουργία μεικτού κέντρου διημέρευσης Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και εγκατεστημένο ήδη τον εργολάβο. Έγιναν  εκτεταμένοι καθαρισμοί σε χειμάρρους σε όλη την Χίο και δεν είναι τυχαίο που 4, 5 χρόνια τώρα  δεν έχει παρουσιαστεί πλημμυρικό φαινόμενο όπως παλιά, κυρίως στην κεντρική Χίο. Κινήσαμε τα νήματα για την ολοκλήρωση του Αεροδρομίου και του φράγματος Κόρης το Γεφύρι, και κάναμε και δεκάδες άλλα έργα μικρότερης εμβέλειας, όμως εξ ίσου σημαντικά. Εκτελέσαμε και συνεχίζουμε να εκτελούμε έργα μέχρι τον Αύγουστο που λήγει η παρούσα περιφερειακή θητεία.  Έχουμε σχεδιάσει έργα για την επόμενη προγραμματική περίοδο άνω των 50.000.000 €. Τα χρήματα που αναλογούν στην Χίο μας το 2020-2024 είναι περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα πρέπει να τα διαχειριστούν στιβαρά και έμπειρα χέρια, γιατί η Χίος μας δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο αλλά ούτε και για εκλογικά πειράματα. Σε αυτές τις εκλογές καθορίζουμε το αύριο της Χίου μας των παιδιών μας για να τα κρατήσουμε με νύχια και με δόντια κοντά μας στο νησί μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν σχεδιάζοντας το αύριο της Χίου μας μέσα από διεκδίκηση του Δήμου του νησιού μας. Καταθέσαμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα-συμβόλαιο καρδιάς και τιμής και αυτό το πρόγραμμα το έχουμε καταθέσει μόνο εμείς  και το υπερτονίζω μόνο εμείς, γραπτό και χειροπιαστό και το παρουσιάσαμε. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα με ανέξοδες υποσχέσεις και απραγματοποίητες. Σε αυτό το πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας έχουμε αποτυπωμένο το μέλλον του νησιού μας με απλό και ρεαλιστικό τρόπο, με βασικούς άξονες τις υποδομές του νησιού και τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που είναι ο Τουρισμός, η Ναυτιλία, η Μαστίχα και ο Πολιτισμός. Σ΄ αυτά προσθέτουμε την ανάδειξη του Κάμπου και του Κάστρου και δεσμευόμαστε να κάνουμε την Χίο ένα Διεθνές Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο, στολίδι της Μεσογείου.

Τα είκοσι κεφάλαια του Προγράμματος μας είναι υποδομές, Τουρισμός, Κάμπος, Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, παιδεία, πολιτισμός, γραφείο για Νέους, Πρόσφυγες, μετανάστες, ψηφιακή εποχή, ανάδειξη της Χίου, απόδημος ελληνισμός, γραφείο πολίτη, γραφείο ναυτικού, αθλητισμός, γυναίκα, θέατρο, τέχνη, αξιοποίηση των τοπίων απείρου κάλλους, θρησκευτικής κουλτούρας και ιστορικότητας.

Πάμε για ένα Δήμο με ανοικτές πόρτες που θα σέβεται τον δημότη, τον πολίτη που θα αγκαλιάζει το πρόβλημά του και ο δημότης θα αισθάνεται ότι ο Δήμος είναι το σπίτι του. Πάμε να κυβερνήσουμε το σκάφος της Χίου, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, με εμπειρία και τόλμη. Η Χίος μας δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο, ούτε για πειράματα. Εμείς το έχουμε αποδείξει με το έργο μας, με την αγάπη μας για το νησί μας, για τους ανθρώπους μας. Δώστε μας την δύναμη από την πρώτη Κυριακή να διοικήσουμε τον Δήμο και να οδηγήσουμε την Χίο μας σε ασφαλή λιμένα.

Γιατί εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε!

Όλα αυτά τα χρόνια πορεύθηκα με λόγο τιμής και με ψηλά το κεφάλι για να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι.

Σας δίνω υπόσχεση καρδιάς και ψυχής ότι για μια ακόμα φορά δεν θα μετανιώσετε για την επιλογή σας στο πρόσωπό μου.

Πάμε μαζί. Πάμε δυνατά για τη Χίο μας!

Σας ευχαριστώ».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.