Εργολαβία απαξίωσης του νόμου και της Αυτοδιοίκησης

 

Προκλητική και καταδικαστέα η αήθης και προσβλητική για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την έννομη τάξη ανεπιτυχής διαδικτυακή επίθεση του Προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργοληπτών Επιχειρήσεων Εγγεγραμμένων Σε Περιφερειακά Μητρώα (πρώην Νομαρχιακά) κ. Γ. Τσάλτα κατά του Δημάρχου Οινουσσών και των συλλογικών διοικητικών οργάνων του νησιωτικού μας Δήμου.

Στις ανορθόδοξες προσπάθειες του να πείσει ο κ. Τσάλτας τα ανά τη χώρα υποψήφια μέλη του -εμπειροτέχνες εργολήπτες- να προσχωρήσουν στον συλλογικό φορέα, που εκπροσωπεί, αλλά και να υιοθετήσουν τις ακραίες αντιλήψεις και μεθόδους δήθεν εκφοβισμού των εκλεγμένων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των δημοτικών υπαλλήλων-μελών των επιτροπών επετέθη αναιτίως κατά του Δήμου μας με την καθοδήγηση των τοπικών βαστάζων του.

Η αλήθεια όμως είναι μια, απόλυτη, ευκρινής κι αδιαμφισβήτητη:

Ο Δήμος Οινουσσών με την με αρ. πρωτ. 674/07.06.2021 πρόσκληση για υποβολή προσφοράς προκήρυξε με απευθείας ανάθεση την κατ΄ έτος εργασία «Επισκευή και συντήρηση κτιρίου Οικοτροφείου» κόστους 8.000,00 ευρώ, την οποία είχε συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό και το τεχνικό του πρόγραμμα. Κατατέθηκε εμπρόθεσμα μια προσφορά και μάλιστα από μέλος του καταγγέλλοντος Συνδέσμου.

Στις 15.06.2021, ημέρα αποσφράγισης της προσφοράς, ο ΣΠΕΕΕΠΜ απέστειλε ηλεκτρονικά τα με αριθμό 888 και 889/15.06.2021 έγγραφά του με τα οποία καταγγέλλει ότι η δημοπράτηση δεν είναι νόμιμη ως «εργασία». Ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να διακοπεί η «παράνομη» διαδικασία, ν’ ανακληθεί η πρόσκληση και να δημοπρατηθεί η επί σειρά ετών εργασία της συντήρησης κι επισκευής του Οικοτροφείου ως «έργο».

Υποστηρίζει ακόμη ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις υπόλοιπες προσκλήσεις και προκηρύξεις, ώστε να συμμετέχουν σ’ αυτές και να «παίρνουν» τα μικροέργα μόνο πτυχιούχοι εργολήπτες δηλ. τα εγγεγραμμένα μέλη του.

Ως Δήμαρχος θεώρησα υποχρέωσή μου να «παγώσω» την ανάθεση, να ενημερώσω την Οικονομική Επιτροπή και με ομόφωνη απόφασή να παραπέμψω αμελλητί την «καταγγελία» στην νομική Σύμβουλο του Δήμου για γνωμοδότηση.

Τη συγκεκριμένη θεσμικά αδιαμφισβήτητη διαδικασία, που εμπεδώνει την ασφάλεια δικαίου και κατοχυρώνει τη νομιμότητα της λειτουργίας του Δήμου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών με ειρωνικά σχόλια, διαδικτυακό «τσαμπουκά», υπονοούμενα κι ανόητους εκβιασμούς επιχειρεί μέσω facebook να υπονομεύσει και να επιβάλλει τετελεσμένα υπό το κράτος προκλήσεων κι απειλών. Με τον τρόπο αυτό παρέχει αμφίβολης αποτελεσματικότητας υπηρεσίες στα τοπικά μέλη του, που έκπληκτοι βλέπουν να καταγγέλλονται ως παράνομες οι διαδικασίες, τις οποίες αποδέχονταν τόσα χρόνια, μειοδοτούσαν κι αμείβονταν.

Ο Δήμος Οινουσσών αποδεικνύει έμπρακτα ότι τηρεί κατά γράμμα τις επιταγές του νόμου. Σεβόμενος τις αρχές του διοικητικού δικαίου και την σύννομη διοικητική πρακτική συνεχίζει αταλάντευτα -αν και υποστελεχωμένος- να επιτελεί το δύσκολο έργο του. Μέσα από τα μεγάλα έργα υποδομής ή τα μικρότερα έργα καθημερινότητας υλοποιούμε την ανάγκη ανάπτυξης του ακριτικού μας νησιού, αλλά και τον στόχο της κοινωνικής συνοχής των ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, που ενισχύουν την αρμονική κοινωνική συμβίωση κι εμπεδώνουν τη δημοκρατία. Αποτελεί δέσμευση  κι ευθύνη μας και δεν θα την απεμπολήσουμε.

Οινούσσες 07.07.2021

Ο Δήμαρχος Οινουσσών

Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.