Ερχεται το «άνοιγμα» των εμβολίων για τα παιδιά άνω των 12 ετών…

 

Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει και η συζήτηση στην ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το τι θα γίνει με τα πιτσιρίκια, τους φοιτητές αλλά και τους καθηγητές τη νέα σχολική χρονιά όσον αφορά τη θωράκισή τους απέναντι στην πανδημία.

Το έψαξα λοιπόν και έμαθα πως σύντομα θα ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, για τα παιδιά, δηλαδή, του Γυμνασίου και του Λυκείου καθώς η μετάλλαξη Δέλτα η οποία και θα κυριαρχήσει τις επόμενες εβδομάδες, χτυπά και αυτές τις ηλικίες.

Γνωρίζοντας στην κυβέρνηση πως για μία ακόμα φορά θα υπάρχουν αντιδράσεις, ο εμβολιασμός στα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωτικός για να μπορέσουν να μπουν στις σχολικές τάξεις και όσα παιδιά δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να προσκομίζουν μοριακά ή rapid test.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα συνεχίσει να λειτουργεί το μέτρο με τα self test το οποίο και για άγνωστο λόγο έχει ατονίσει και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, υπάρχουν, όμως, σκέψεις το μέτρο να είναι αναγκαστικό για τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Η αλήθεια είναι πάντως πως οι καθηγητές σε μεγάλο ποσοστό έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν λύση στα προβλήματα που προφανώς θα προκύψουν από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία με τα κρούσματα.

Στο Τορόντο του Καναδά στις 12 Ιουλίου, είχε εμβολιαστεί με την πρώτη τουλάχιστον δόση το 70% των παιδιών ηλικιας 12-17 και το 90% των νέων 18-24. Μάλιστα στις ηλικίες 12-17 το 40% έχει κάνει και τη δεύτερη δόση ενώ πλήρως εμβολιασμένο στις ηλικίες 18-24 είναι ήδη το 60%.

Στόχος της κυβέρνησης του Καναδά είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει θωρακιστεί πλήρως το 90% των νέων 12-24 ετών. Θα μου πείτε βέβαια στον Καναδά το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού καταγράφεται στις ηλικίες 35-39 όπου την πρώτη δόση την έχει κάνει το … 72% ενώ πάνω από τους μισούς έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη.

Την ίδια ώρα το ένα μετά το άλλο τα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ ενημερώνουν καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές πως για να μπορέσουν να παρουσιαστούν στις σχολές τους θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Στη χώρα μας με τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ των φοιτητών να παραμένουν χαμηλά από ό,τι φαίνεται στην κυβέρνηση προσανατολίζονται να ανοίξουν κανονικά οι πανεπιστημιακές σχολές με τη χρήση προστατευτικών μέτρων καθώς και συχνών τεστ ενώ θα υπάρξει και μία… πίεση στους καθηγητές να εμβολιαστούν.

Βέβαια «τέτοια ώρα τέτοια λόγια» καθώς ο χρόνος πιέζει και όπως φαίνεται πολύ δύσκολα μέσα στο καλοκαίρι οι μαθητές που θέλουν να εμβολιαστούν θα έχουν προλάβει να θωρακιστούν πλήρως μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία.

Από την ερχόμενη εβδομάδα πάντως θα έχει ξεκαθαρίσει το πράγμα και θα υπάρξουν και οι απαραίτητες ανακοινώσεις.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.