ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (01/11/2021 – 31/10/2022)

Με αφορμή τη συμπλήρωση έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε ότι, κατά το χρονικό αυτό διάστημα (01/11/2021 – 31/10/2022) ήλθαν σε επικοινωνία με τον Συμπαραστάτη 328 πολίτες, ενώ συναντήθηκαν μαζί του 243 άτομα.

Επίσης, κατατέθηκαν (μέσω διαδικτύου) 36 αιτήματα πολιτών, ευρύτερων αρμοδιοτήτων, που αφορούσαν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αλλά και διάφορες Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 179 του Ν. 3852/2010, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης επιλαμβάνεται ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των Υπηρεσιών της αιρετής Περιφέρειας (και όχι άλλων Υπηρεσιών και φορέων), πλην όμως πάντοτε παρέχεται εκ μέρους μας -σε κάθε απευθυνόμενο, στο γραφείο μας, πολίτη- η ανάλογη πληροφόρηση και υπόδειξη των απαραίτητων ενεργειών που πρέπει να προβεί, ώστε να εξυπηρετηθεί από την Υπηρεσία που αφορά το αίτημά του ή διαβιβάζεται σε αυτή σύμφωνα με την προβλεπόμενη -από τη νομοθεσία- διαδικασία.

Ο Συμπαραστάτης εδρεύει στην Π.Ε. Χίου, επισκέφθηκε τις Π.Ε. Λέσβου και Σάμου, ήλθε σε επαφή με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ διενήργησε και αυτοψίες για την ενημέρωση του αναφορικά με αιτήματα πολιτών.

Το γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη έχει μεριμνήσει να απαντώνται τα όποια αιτήματα κατατίθενται, ενώ ενεργεί -κυρίως- μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών. Προσωπικές συναντήσεις πραγματοποιούνται καθημερινά στην Π.Ε. Χίου (Πολυτεχνείου 1,   2ος όροφος) κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 6945268095 ή 2271350506 ή στο email: geofotpapchi@yahoo.gr.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο σχετικό υπερσύνδεσμο (<<Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης>>), όπου και διατίθενται τα έντυπα αρμοδιοτήτων και αναφοράς των πολιτών προς τον Συμπαραστάτη, τα οποία μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να συμπληρώσει και αποστείλει στο γραφείο μας με κάθε πρόσφορο μέσο.

 

 

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Περιφ. Συμπαραστάτης του Πολίτη & της Επιχείρησης Βορ. Αιγαίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.