ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΥΖΟΥΝΗ

 

 

Γράφει η Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη

Η Αναστασία Ουζούνη είναι καταγωγής από Θεσσαλονίκη. Ηλικία δεν γράφω… δεν προδίδω τις καρδιακές μου φίλες! Πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο, στο Αρσάκειο του Ψυχικού. Με «έβαλε στο μάτι», ενώ προσωπικά εγώ δεν είχα καβαλήσει το καλάμι και νόμιζα ότι περνούσα απαρατήρητη, ενώ από ότι κατάλαβα μετά δεν περνούσα και ήταν από τους πολύ λίγους ανθρώπους στη ζωή μου που είναι γάτες και δεν σχημάτισαν αρνητική εικόνα εξ αρχής για μένα. Από τους 2-3 που είπαν με την πρώτη ματιά, ότι κατά βάθος δεν είμαι αυτό που δείχνω και είμαι πολύ καλό παιδί. Γιατί τα Καρκινάκια στο ζώδιο έχουν διαίσθηση κι ένστικτο, και δεν ήταν καχύποπτη κι επιφυλακτική μαζί μου, και να μη μπορεί να με εμπιστευθεί (έχει πολύ υψηλό IQ).

Ίσως επειδή είναι η κόρη του καλύτερου ιδιωτικού ντετέκτιβ στη χώρα που πέρασε ποτέ από την ελληνική τηλεόραση, του κυρίου Κυριάκου Ουζούνη κι έχει το αετίσιο μάτι του, και θα’πρεπε να’χε γίνει κι εκείνη ντετέκτιβ ή αστυνομικός ρεπόρτερ ή κατάσκοπος του FBI και της CIA, και σε ψυχολογεί μόνο με μια ματιά! Ενώ άλλοι που με γνώριζαν από μικρή, δεν με εμπιστεύθηκαν ποτέ!!!

Ίσως αυτή η κατάθεση ψυχής που έχω σκοπό να κάνω γι’ αυτήν την κοπέλα, να οφείλεται στο πολύ πολεμοχαρές και ανθυγιεινό περιβάλλον που μεγάλωσα, που δεν ακούω καθημερινά από τότε που γεννήθηκα (και ειδικά από τότε που έγινα γυναίκα) μια καλή κουβέντα, αλλά εγώ πληρώνω συνέχεια τη νύφη και τα νεύρα του σπιτιού και της κοινωνίας!…

Όσο τέλεια και να προσπαθώ να γίνω, απλά κουράστηκα από την αχαριστία και την αχορταγιά (τίποτα ποτέ δεν τους είναι αρκετό) και ανήρτησα μια αφιέρωση γι’αυτή την κοπέλα στο διαδίκτυο, που με ένα απλό τηλεφώνημά της εκεί μέσα που με είχαν πετάξει, μου έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή!…

Οφείλω λοιπόν, να πω με πολύ σεβασμό, ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, σ’ αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ με Α κεφαλαίο, που είναι πραγματικά αξιαγάπητη. Κι αυτό φαίνεται από τους φίλους που έχει και στο διαδίκτυο, που γίνεται κυριολεκτικά χαμός από καρδούλες και αγαπησιάρικα σχόλια. Που δεν χρειάστηκε να περάσουν 50 χρόνια για να με ψυχολογήσει και να ακούσω μια καλή κουβέντα και να λάβω λίγη αγάπη, έστω με μια καρδούλα στο διαδίκτυο από αυτήν. Που αυτό που έχει ανάγκη ένα πονεμένο άτομο σαν κι εμένα και μπορεί να ζητιανέψει, όχι από οίκτο αλλά για επιβεβαίωση ότι κάτι αξίζει, και δεν πρέπει να είναι σαν ένα κοινό σκουπίδι, απλά επειδή αγάπησε, πεταμένο μέσα σ’έναν ξενώνα. Είναι η επικοινωνία και η αγάπη, που δεν μυρίζεις απλά τα νύχια σου για να την καταλάβεις, αλλά πρέπει και να αποδειχτεί, όσο δεδομένη και να την έχεις, γιατί με την πλήρη απουσία και αδιαφορία, είναι απλά μια κοροϊδία!!!

Αυτή η κοπέλα λοιπόν, αφού εξαφανίστηκα 3 μέρες από το διαδίκτυο, μέσα εκεί που ήμουν πεταμένη (που κανένας δεν ήξερε πώς ένιωθα εγώ εκεί μέσα, όπου πιο πολύ ένιωθα αδικοχαμένη και παρεξηγημένη, κι αν λείψει κάποιος που είναι συνεχώς στο διαδίκτυο μια μέρα από κει, πρέπει να καλέσετε την αστυνομία), ήταν η μόνη που ανησύχησε και με πήρε ένα τηλέφωνο να δει αν ζούσα ή αν πέθανα, που εγώ εκείνο το διάστημα θα μπορούσα να είχα βάλει και τέλος στη ζωή μου (ένα απλό τηλεφώνημα μου έσωσε τη ζωή)!!!

Παρ’ότι λοιπόν είμαι μυστήριο τρένο, γιατί είμαι πολύ πονεμένη ψυχή και κανείς δεν με εμπιστεύεται, γιατί όταν η ψυχή σου είναι άπειρα κομμάτια δεν χαμογελάς ποτέ κι όλοι σε περνάνε για κακό άνθρωπο, γιατί έχεις άγριο βλέμμα σαν αγρίμι (κι από τη μοναχική ζωή που επιλέγεις από τον πόνο σου, γιατί η μοναξιά δεν αντέχεται, αλλά η μοναχική ζωή επιλέγεται από τη ραγισμένη και σπασμένη ψυχή), και παρά τα προβλήματα που περνάει κατά καιρούς η Αναστασία, όπως τον τραγικό χαμό του πατέρα της και παρ’ότι είναι μια πολύ σοβαρή επαγγελματίας, μεγαλοδημοσιογράφος του ΑΝΤ1 στο Ευρωκοινοβούλιο (πρώην συνεργάτιδα του Παπαδάκη) και με έναν πολύ καλό και πιστό σύζυγο, τον Ανδρέα, και 2 πολύ αξιαγάπητα παιδάκια, τον Γιάννη και την Κέλλυ, και χωρίς να έχει καμία υποχρέωση, συμφέρον ή ανάγκη κανέναν, έχει πάντα καιρό για τους φίλους της, ακόμα και για άτομα που δεν της ήταν τόσο γνωστά όπως κι εγώ, να τα στηρίζει και να κοιτάει να τα σώσει. Γιατί πάνω απ’όλα βάζει τους ανθρώπους και τις φιλίες, ως κλασικό Καρκινάκι στο ζώδιο, που έχει και πολύ υψηλό IQ, που ταιριάζει πιο πολύ στο συναίσθημα με τον Παρθένο, που είναι ο άντρας της κι εγώ!!! Ο Καρκίνος βάζει πάνω από όλα τις φιλίες! ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟ! ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!

Δεν θέλω με αυτά που γράφω να την κάνω να μου έχει καμία υποχρέωση να πάμε για καφέ. Και μόνο με την επικοινωνία που έχουμε στο διαδίκτυο μου έχει αποδείξει ότι νοιάζεται κι ότι δεν ντρέπεται για μένα. Άλλωστε μπορεί να μην ταιριάζουμε στη διασκέδαση (εγώ είμαι πιο παλαβιάρα), αλλά σαν ανταπόδοση για το νοιάξιμό της και το ενδιαφέρον της, που απέδειξε ότι είναι πραγματική φίλη και όχι σαν μερικές λυκοφιλίες που με κοροϊδεύουν χρόνια και ντρέπονται για μένα, θέλω μέσα από την ψυχή μου ό,τι θελήσει ποτέ από εμένα, να της το προσφέρω…

Με πολλή αγάπη και προπαντός εκτίμηση Αναστασούλα μου, νιώθω ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ και οφείλω να το ομολογήσω και να το καταθέσω σε όλους!!! Η ανιδιοτελής ανθρωπιά πρέπει να ανταμείβεται!!!

Αν εγώ τώρα πάθω εμμονή μαζί της και της στέλνω συνέχεια ανθοδέσμες και γλάστρες με λουλούδια ή διαμαντικά, θα με κυνηγήσει το κίνημα #metoo; Αναρωτιέμαι!…

Η ανθρώπινη ψυχή, έχει μεγαλύτερη ανάγκη από το ιδανικό παρά από το πραγματικό… Με το πραγματικό ζεις, με το ιδανικό υπάρχεις. Και η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΥΖΟΥΝΗ είναι το ΙΔΑΝΙΚΟ!!!

Από το χείλος του γκρεμού δεν σε σώζει πάντα το χέρι του Θεού, αλλά και ένα ανθρώπινο χέρι… Το συγκεκριμένο ήταν της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΟΥΖΟΥΝΗ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!

 

Α.Α.Τ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.