Ευχαριστίες μετά της επίσκεψης της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας

 

 

Η επίσκεψη της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στις Εκδηλώσεις Μνήμης των Σφαγών της Χίου, στον Ανάβατο στις 16 Μαϊου 2021, μετά από πρόσκλησή μας, απετέλεσε αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, καθώς ήταν και η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον ιστορικό αυτό χώρο του μαρτυρίου.

Μεταφέροντας τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες που δεχθήκαμε από το Ιδιαίτερο Γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οφείλουμε και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε προσωπικά και δημόσια τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την πολύτιμη συμβολή στην κοινώς παραδεκτή επιτυχία των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκαν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, στους συνδιοργανωτές, τους υποστηρικτές και συνεργάτες μας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μ ά ρ κ ο και την Ιερά Μητρόπολη Χίου, τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη « Ο Φάρος », τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και ομιλητή, κ. Στέλιο Καμπούρη, την Χορωδία Χίου, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου και ιδιαιτέρως την κα. Στέλλα Τσιροπινά και τις μαθήτριες Μουλάκη Θεοδώρα και Ποδαρά Ελένη, τους Τελετάρχες κ. Ιωάννη Πετρή και κ. Νικόλαο Φαφαλιό, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χίου, καθώς και το Σωματείο « Οι Φίλοι του Αναβάτου – Ο Ταξιάρχης ».

Αξιέπαινοι και άξιοι ευχαριστιών και συγχαρητηρίων είναι επίσης η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, η 96 ΑΔΤΕ, η Τοπική Κοινότητα Αναβάτου, η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη « Κοραής », η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου και η κα. Όλγα Βάσση, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Αναβάτου, ο Όμιλος Ξενοδοχείων «Φεγγουδάκης», το καφέ – εστιατόριο «Καστροχώρι», τους σπουδαστές κα. Αφροδίτη Κορεξενού και Ελευθέριο Σάτρα, το MastihaShop και την Ποτοποιία «Στουπάκη».  Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και τους συνεργάτες μου κ.κ. Βάσω Κριτάκη, Μαρία Καπίρη, Δήμητρα Πρόϊου και Ανδριάνα Κοντογιάννη, οι οποίες σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεργάσθηκαν άψογα επιμελήθηκαν και συντόνισαν από κοινού με την Προεδρία της Δημοκρατίας και τους συνδιοργανωτές τις εκδηλώσεις και τη συμμετοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας σ’ αυτές.

Το ιδιαίτερο αναμνηστικό τιμητικό δώρο που προσέφερε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης στην Κυρία Πρόεδρο ήταν ένα στεφάνι από φύλλα σχίνου και φυσική μαστίχα Χίου με τη φωτογραφία του αγάλματος του Κωνσταντίνου Κανάρη σε πλαίσιο, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής  Μπουγδάνος προσέφερε χιώτικα προϊόντα, τέσσερα βιβλία χιακών εκδόσεων που αφορούσαν στις Σφαγές της Χίου, καθώς και ένα « πακέτο » με τα 13 ντοκιμαντέρ – παραγωγής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου με τίτλο « Δέκα Λεπτά Ιστορίας – Ενός Λεπτού Σιγή », για τα οποία η Κυρία Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η υποδειγματική και αποτελεσματική συμπαράσταση και συνεργασία μας με όλους τους φορείς και ιδιώτες μας επιτρέπει να ευελπιστούμε και σε επόμενες από κοινού διοργανώσεις, αναλόγου επιπέδου, Τιμής και Μνήμης όπως αρμόζουν στους Ήρωές μας, αλλά και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας, παρελθόντος και παρόντος, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.