ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

 

«Σήμερον ο Χριστός εν Βηθλεέμ γεννάται εκ Παρθένου.  Σήμερον ο άναρχος άρχεται και ο Λόγος σαρκούται.  Αι δυνάμεις των ουρανών αγάλλονται και η γη συν τοις ανθρώποις ευφραίνεται…» θα ψάλει σε λίγο στην Εκκλησία μας και θα σημάνει για όλους τους Χριστιανούς να ζήσουμε την ενανθρώπηση του Υιού του Θεού στο διαρκές παρόν, που σπάζει τα χρονικά όρια του τόπου και του χρόνου, και να δεχθούμε τη Χάρη Του.

Το χαρμόσυνο μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης, που φέρνει η γέννηση του Θεανθρώπου καλούμαστε να μεταφέρουμε κι εμείς με την έμπρακτη στήριξη στους συνανθρώπους μας και με θρησκευτική κατάνυξη να ανοίξουμε τις καρδιές μας στην καλοσύνη, την συναδέλφωση, την αλληλεγγύη.

Το διάχυτο πνεύμα των Χριστουγέννων ας φωτίσει τις επιλογές μας και ας σκορπίσει στον καθένα και την καθεμία μας ξεχωριστά υγεία, ευλογία και ευημερία.

Εύχομαι από καρδιάς, με δύναμη ψυχής, να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία που βιώνουμε, αισθανόμενοι βαθιά τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της Γέννησης του Χριστού, τα οποία σηματοδοτούν τη ζωή.  Εγκάρδιες ευχές σε όλες και σε όλους τους συμπατριώτες μας επί γης, τους ναυτιλομένους και σ’ αυτούς που «φυλάσσουν Θερμοπύλες» στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες για

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !

«Επί Γης Ειρήνη και εν Ανθρώποις Ευδοκία»

 

Παντελής Γ. Μπουγδάνος

Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου, τ. Αντιπεριφερειάρχης Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.