Ζελένσκι: Πώς απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας μου από τους Ρώσους στις 24 Φεβρουαρίου

 

Ουκρανοί φρουροί εξουδετέρωσαν Ρώσους κομάντο που έφτασαν με αλεξίπτωτα στην καρδιά του Κιέβου

Τις πρώτες ώρες του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, Ρώσοι κομάντος έφτασαν στην προεδρική κατοικία στο Κίεβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του προέδρου, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν εκεί μαζί με τη σύζυγό του Έλενα Ζελένσκαγια και τα παιδιά τους, όπως επιβεβαίωσε ο Ουκρανός ηγέτης Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με σκοπό είτε να τον συλλάβουν είτε να τον σκοτώσουν.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Time, ο κ. Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το προσωπικό ασφαλείας του προεδρικού μεγάρου κατάφερε να τον προστατεύσει «με ό,τι μέσα έβρισκε πρόχειρα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ζελένσκι: Πώς απέτυχε η απόπειρα δολοφονίας μου στις 24 Φεβρουαρίου-1
Φωτ.: AP PHOTO

Όπως αποδείχθηκε, Ρώσοι στρατιώτες έπεσαν με αλεξίπτωτο στο κέντρο του Κιέβου και έφτασαν στην προεδρική κατοικία μέσα σε λίγα λεπτά.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα από το προεδρικό γραφείο. Οι φρουροί μέσα στο γραφείο έσβησαν τα φώτα και έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα και πολυβόλα για τον κ. Ζελένσκι και καμιά δεκαριά από τους βοηθούς του.

Τελικά κατάφεραν να εξουδετερώσουν τους Ρώσους και να προστατεύσουν τον πρόεδρο και την οικογένειά του, δείχνοντας απαράμιλλο θάρρος, διηγείται ο κ. Ζελένσκι.

«Τα ρωσικά στρατεύματα προσπάθησαν να εισβάλουν δύο φορές», είπε στον Αμερικανό δημοσιογράφο Σάιμον Σούστερ ο Ολέξιι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Προέδρου.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.