«Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας» – από την Ιατρό Αιμοδοσίας του νησιού μας Δέσποινα Ανταράκη

Είναι γεγονός ότι διανύουμε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη όπου εκτός των υπολοίπων δραματικών επιπτώσεων της πανδημίας, τα αποθέματα αίματος στις Αιμοδοσίες της χώρας μας έχουν αγγίξει ιστορικό χαμηλό.

Το καλοκαίρι επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση με αποτέλεσμα να ακυρώνονται μεταγγίσεις τις τελευταίες ημέρες…

Ωστόσο ακόμα και πριν την πανδημία ήταν γνωστό ότι η συλλογή αίματος στη χώρα μας δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκαίων μεταγγίσεων με αποτέλεσμα την ανάγκη προμήθειας από τράπεζες αίματος του εξωτερικού.

Μια και όλοι μας δρέπουμε τους καρπούς αυτού του φαινομένου, το βιβλίο  «Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας» από την Ιατρό Αιμοδοσίας του νησιού μας Δέσποινα Ανταράκη, δημιουργήθηκε ιχνηλατώντας ακριβώς αυτή την ανάγκη της παιδείας για εκκόλαψη και προσέλκυση νέων αιμοδοτών.

Μια ιστορία για την αγάπη που δίνει ζωή!

Ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία έχει ανάγκη από αίμα. Όπως και άλλοι ασθενείς από τροχαία ατυχήματα, χειρουργεία και ασθένειες του αίματος.

Η Δώρα νιώθει ότι τους αγαπά όλους! Πολύ! Μπορεί να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει; Ο Ερυθρός Σφαίρης και οι φίλοι του μας καλούν να γνωρίσουμε το καθημερινό τους ταξίδι και τις λειτουργίες τους στο σώμα, αλλά και το πώς η αγάπη μπορεί να δώσει ζωή!

Μια γλυκιά ιστορία για υποψήφιους αιμοδότες και μελλοντικούς επιστήμονες, με πληρότητα εγκυκλοπαιδικής γνώσης για την Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία μόνο από αγάπη μπορεί να ξεκινά!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.