Η Εθνική τράπεζα και ο ταμπουράς του Μιχάλη

Δεν είναι τυχαίος ο τίτλος του άρθρου μου… αλλά γεγονός που συνέβη το πρωί 13/1/2021 γύρω στις 09.00 έξω πέριξ και μέσα στην Εθνική Τράπεζα ? της Χίου.

Πριν λίγες μέρες είχα πάρει τηλέφωνο τον φίλο μου Μιχάλη για να ευχηθούμε για την νέα χρονιά και μου λέει είμαι στο χωριό και κλαδεύω αμπέλια αλλά χαλάει ο καιρός και θα κατέβω στην χώρα… θέλεις να σου φέρω ταμπούρα τόν τρώς έχω πολλούς, του απάντησα καλά φέρε μου έναν πολύ μικρό….η φιλική σχέση ξεκίνησε από την δεκαετία του 1970 που γνωριστήκαμε μέσα στο χειρουργείο της Κλινικής Ζαφείρη με διπλή επέμβαση.
Ήταν τότε εικοσιπέντε χρόνων, “άλλωστε έχουμε την ίδια ηλικία ” και ήρθε με οξεία κοιλία τούμπανο και όπως έδειξαν οι εξετάσεις από όλα τα στοιχεία και λόγω της ηλικίας του φαινόταν για οξεία σκωληκοειδίτιδα… όταν προχωρήσαμε στην εγχείρηση και αφαιρέσαμε την σκωληκοειδίτιδα είδε ο λεπτολόγος και τελειομανής χειρουργός Γιάννης Ζαφείρης ότι υπάρχει υγρό μέσα στο περιτόναιο που συνηγορεί ότι υπάρχει και διάτρηση στομάχου.
Αμέσως άλλη τομή στο στομάχι όπου και υπήρχε τρύπα και έγινε η συρραφή και παροχέτευση και όλα πήγαν άριστα λόγω της μικρής του ηλικίας που ήταν θεριό!
Δεν θα αναφέρω το επάγγελμα του φίλου μου αλλά παρουσιάζω φωτογραφία του στην ηλικία της τότε εποχής.
Συχνά πυκνά επειδή είναι δαιμόνιο σε όλους τους τομείς εργασίας μου φέρνει διαφορά προϊόντα εποχής της μάνας γης!
Χθες το πρωί 08.30 μου τηλεφωνεί και μου λέει άντε πότε θα κατέβεις κάτω να σου φέρω τον ταμπούρα; τού απάντησα σε μισή ώρα θα είμαι εκεί που θα είσαι δηλαδή δίπλα στον ΟΤΕ.
Όταν έφθασα στην Απλωταριά του τηλεφώνησα και του είπα ότι σε πέντε λεπτά θα είμαι εκεί.
Μόλις έφθασα και βλέπω ότι στην Εθνική τράπεζα δεν υπάρχει κόσμος στο ΑΤΜ πήγα πρώτα να πάρω χρήματα ήταν ευκαιρία. Βάζω την κάρτα μου αλλά το ΑΤΜ ήταν άδειο και μου λέει έχεις άλλη συναλλαγή; Το βάζω για δεύτερη φορά πάλι τα ίδια.
Έφυγα και πήγα πιό πάνω πενήντα μέτρα που είδα και με περίμενε ο φίλος μου ο Μιχάλης μέσα στο φορτηγάκι του και μάλιστα μου λέει άντε σε περιμένω τόση ώρα.
Μου δείχνει μισό ταμπουρά που ήταν 5.5 κιλά τελικά και μια σακούλα με χόρτα του βουνού.
Επειδή όμως τα είχα πάρει στο κρανίο πήγα ξανά μέσα στην τράπεζα επειδή δεν είχε κόσμο δυό τρεις μόνο και πήγα στο ταμείο και έδωσα την κάρτα και την ταυτότητα και λέω δώσε μου 300 Ευρώ γιατί το ΑΤΜ δεν έχει μέσα και η απάντηση ήταν δεν γίνεται πρέπει να περιμένεις όταν θα βάλουμε στο ΑΤΜ χρήματα.
Όταν είδε την αντίδραση μου πήγε απέναντι να ρωτήσει φαίνεται, εάν μπορεί να μου δώσει χρήματα και όπως κατάλαβα του είπαν και με έστειλε στο βάθος της τράπεζας που υπάρχει άλλο μηχάνημα και σήκωσα όσα ευρώ ήθελα!
Έμαθα ότι αυτό το μηχάνημα το χρησιμοποιούν οι έμποροι.
Και τώρα του κερατά θέτω τα μεγάλα ερωτήματα που τα έχω γράψει ξανά από τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 όταν σταμάτησε η εξυπηρέτηση των πελατών από τους υπαλλήλους στην Φάρκαινα πριν να κλείσει το κατάστημα.
Αφού έμεινε μόνο το κεντρικό κατάστημα και υπάρχουν ένα κάρο υπάλληλοι γιατί αυτή η κατάσταση γιατί αυτό το μπάχαλο, γιατί αυτή η ταλαιπωρία των πολιτών και πελατών;
Και αφού πλέον όλες οι συναλλαγές γίνονται από τα ΑΤΜ μέσα και έξω από την τράπεζα γιατί στα σημεία που υπάρχουν τα ταμεία που έχουν καταργηθεί και εξυπηρετούν μόνο ένα ή δύο δεν τοποθετούν περισσότερα ΑΤΜ με διαχωριστικά πλαίσια και να εξυπηρετούνται οι πελάτες και να μην κάθονται έξω από το μαντρί μέσα στο κρύο την βροχή ή τον καύσωνα σαν τα βόδια;
Κύριοι υπεύθυνοι της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας καθώς και ο αρμόδιος υπουργός για ξυπνήστε επιτέλους όλοι σας και Φροντίστε να αλλάξετε τακτική και στρατηγική στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών και της εξυπηρέτησης των πελατών γιατί θα σας πάρει και θα σας σηκώσει που λέει ο λόγος.
Δεν έχετε να κάνετε με ζώα αλλά με ανθρώπους κάθε ηλικίας που υποφέρουν και ταλαιπωρούνται επειδή η διοίκηση θέλει να απολυθούν οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους, που επίτηδες τώρα τους έχει κάνει αργόσχολους μέχρι άλλοι να βγουν σε πρόωρη σύνταξη και άλλοι να απολυθούν.
Βέβαια το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα και αντιδράσεις όλων των πολιτών και φορέων αλλά απ’ ότι φαίνεται στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα που λέει και η παροιμία.
Έχω γράψει τότε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020 με τον τίτλο  “Κύριε Πρωθυπουργέ ξυπνήστε προτού σας ρίξουν οι τραπεζίτες”.
Γι’ αυτό αγαπητέ μου Πρωθυπουργέ κοίταξε μόνος σου το όλο θέμα γιατί ενώ όλα……
Παρ όλα τα προβλήματα διεθνή και εγχώρια πάσης φύσεως πάνε καλά οι τραπεζίτες σε σταυρώνουν στην γωνιά!
Εγώ πάντως τα χόρτα του φίλου μου του Μιχάλη τα τρώω σήμερα μαζί με κουκιά και θα κοιτάξω με πόσους τρόπους θα πελεκίσω τον ταμπουρά που γίνεται ότι ποθεί η όρεξη μας από γλυκό μέχρι μαρμελάδα μέχρι κεφτέδες με φύλλο κρούστας ή μπουρέκια ή και με πολλούς άλλους τρόπους!
Και αφιερώνω μια πολυσύνθετη λέξη για τους τραπεζίτες που έλεγα μικρός : “Σπανακολαδοφραγκοσυκοπατζαροκολοκυθόπιττα “.
Καλό βράδυ με υγεία και χαρά!
Χίος, 14 Ιανουαρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.