Η επέλαση της Αλεπούς στο κοτέτσι του φίλου μου του Κωστιώ στην Βολισσό και στο ΚΤΕΛ των Θηβών!

Έχω γράψει πολλές φορές ότι ένα ερέθισμα γίνεται η αφορμή για να κατεβάσει η κούτρα και το μυαλουδάκι μου ιδέες για να γράψω άρθρα ή κείμενα με φαντασία ίσως και μυθοπλασία με πραγματικά γεγονότα διανθισμένα ποικιλόμορφα και πολλές φορές εκστασιακά και πικάντικα!
Σήμερα ο συνειρμός της σκέψης μου και η αλληλουχία γεγονότων των τελευταίων ημερών σχετικά με τις κότες και τις Αλεπούδες και φυσικά η γρίπη των πτηνών στην Αγγλία μού δίνουν την ευκαιρία και την αφορμή να σας παρουσιάσω την πραγματικότητα με λίγο ανακάτεμα και πολύ χιούμορ!
Την Τετάρτη πού μας πέρασε όλα τα ΜΜΕ και ειδικότερα της Αγγλίας μας τρομοκράτησαν εν μέσω Πανδημίας του Κορωνοϊού με την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών και όλοι μας γνωρίζουμε την ταλαιπωρία πού περάσαμε πριν μερικά χρόνια!
Προχθές σε ΚΤΕΛ των Θηβών στο πορτμπαγκάζ των αποσκευών υπήρχε σε πλαστικό κλουβί μια λαβωμένη αλεπού και την μετέφεραν για θεραπεία σε κάποιο από τα κτηνιατρεία της περιοχής.
Αλλά η κυρά Μάρω η Αλεπού που είναι στενάχωρη και δεν κάνει σε κλουβί ροκάνισε το πλαστικό στην διάρκεια της διαδρομής και ελευθερώθηκε και μόλις έκανε στάση το λεωφορείο η κυρά Μάρω η Αλεπού άρχισε τα πανηγύρια και την αναστάτωση στους επιβάτες και τους περαστικούς μέχρι πού έφθασαν οι αρμόδιοι μάλλον πυροσβέστες και με την ειδική θηλιά την συνέλαβαν και την έβαλαν αυτή την φορά σε συρμάτινο κλουβί!
Μέχρι εδώ όλα καλά κι ωραία μέχρι χθες το βράδυ σε διαδικτυακή μου επικοινωνία με τον φίλο μου το Κωστιώ αφού λέγαμε περί ανέμων και υδάτων για τα Χριστούγεννα την Ανάσταση και την θάλασσα της Γαλιλαία ή λίμνη της Γεννησαρέτ, τον ακούω να αλλάζει κουβέντα και με μεγάλο παράπονο και πολύ θυμό και μεγάλη στεναχώρια να μού λέει ότι φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα φάει γαλοπούλα γιατί έκανε επέλαση στο κοτέτσι του η Αλεπού και του έπνιξε και έφαγε 15 κότες ,…νεκρή μία πέρδικα από τον φόβο της που κτυπούσε πάνω στα σύρματα και την γαλοπούλα που έτρεφε για τα Χριστούγεννα.
Αμέσως του έστειλα στο messages του Facebook φωτογραφικό υλικό της Αλεπούς πού θα περιγράψω ποιο κάτω!
Καημένε Κωστιώ του λέω ίσως η Αλεπού να ήταν η σωτηρία σου για να γλυτώσεις από την γρίπη των πτηνών ποτέ δεν ξέρεις από πού θα μας έρθει το κακό!
Γιαυτό ακριβώς του είπα καλύτερα να φάτε τα Χριστούγεννα γουρουνόπουλο στον φούρνο ψητό με πατάτες, πού είναι έθιμο Ελληνικό και όχι την ξενόφερτη Γαλοπούλα!
Τώρα πώς θα γλιτώσετε από την Αλεπού που γλυκάθηκε είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί δεν ξέρω αν είναι προστατευόμενο είδος και απαγορεύεται η θανάτωση ή η φόλα!
Ίσως η καλή προστασία είναι ο σκύλος!
Βέβαια σήμερα το πρωί στην εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με την φίλη μου Ντόνα Δρούτσα που αναφέρθηκε στην Αλεπού στο λεωφορείο, αμέσως της έστειλα διαδικτυακώς προπέρσινος φωτογραφίες με δύο Αλεπούδες που οπότε βρισκόμαστε οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές στο σπίτι της Ευγενίας ερχόντουσαν και τις ταΐζαμε με λουκανοπιτάκια και τυροπιτάκια και ότι άλλα μεζεδάκια είχαμε και μάλιστα ήταν εξημερωμένες και φιλικές αφού φυσικά τις ταΐζαμε!
Πάντως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις δίποδες νυφίτσες , ατσίδες και Αλεπούδες που από την κακία τους, τον φθόνο, την ζήλια και την ζηλοφθονία μπορεί να σας κατασπαράξουν !
Αυτές είναι οι πραγματικές ιστορίες και όχι μυθοπλασίες με ελάχιστο αλατοπίπερο!
Καλή Εβδομάδα με Υγεία και Χαρά σε όλους τους Έλληνες απανταχού γης!
Χίος 7 Νοεμβρίου 2021 παραμονή των Ταξιαρχών και Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους εορτάζοντες!
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.