Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ: “ΤΙΜΩΡΟΥΝ” ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

               

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι κυβερνήσεις αντλούν όσο πιο πολλά μπορούν από εκείνους που έχουν τα λιγότερα στην αποδρομή του βίου τους, σε μια περίοδο της ζωής τους που χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχική ισορροπία και αίσθημα ασφάλειας.

Από το 2010 οι απόμαχοι της θάλασσας είναι τα μεγαλύτερα εξιλαστήρια θύματα του μνημονιακού πειράματος. Το 2010, ξεκίνησε η σφαγή των συντάξεων μας με τα πρώτα θύματα των μνημονιακών περικοπών η 13η και 14η σύνταξη. Τη χρονιά αυτή το επίδομα Χριστουγέννων μειώθηκε στα 400 ευρώ, του Πάσχα στα 200, όπως επίσης και το επίδομα αδείας.

Το 2012, είμασταν εκείνοι που υπέστησαν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στο πλαίσιο των αποκαλούμενων «ισοδύναμων» μέτρων που ζητούσε η τρόικα για να αποφευχθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, αφού με τον νόμο 4093 του 2012 ξεκίνησε η πλήρης κατάργηση των δώρων από τον Ιανουάριο του 2013, και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το 2012, και μόνο για τους απόμαχους του ΝΑΤ υπήρξε μείωση των συντάξεων τους κατά 7%.

Τα μεγαλύτερα όμως θύματα των Μνημονίων τους ήταν οι χαμηλοσυνταξιούχοι μετά το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων, φέρνοντας τους σε απελπιστική κατάσταση και στην φτωχοποίηση.

Είμαστε εκείνοι που περιμένουν χρόνια για μια συνταξιοδοτική απόφαση ή για αναδρομικά που διεκδικούμε τρέχοντας σε δικηγόρους και εργατολόγους.

Αυτοί που συνεχίζουν να ανησυχούν για την ανεργία των παιδιών ή για τις δουλειές του ποδαριού, που αν και άφθονες, δεν επαρκούν για να αυτονομηθούν από στέγης τα παιδιά τους, και μαζί να αυτονομηθούν κι αυτοί… στα γεράματα, αυτοί που δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα λόγω ηλικίας.

Επομένως, όταν οι συνταξιούχοι τιμωρούνται διαρκώς και αδιαλείπτως από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις σε αυτήν τη χώρα, δεν θα περίμενε κανείς ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έκανε τη διαφορά.

Αντιθέτως, ανίσχυροι και εκτός παραγωγικής διαδικασίας καθώς είμαστε, οι συνταξιούχοι χρησιμοποιούμαστε κι ως εύκολο πειραματόζωο για τα όρια αντοχής της κοινωνίας.

Και το “ευχαριστώ” για όλα αυτά που υπέστησαν οι συνταξιούχοι στα χρόνια των Μνημονίων, η Κυβέρνηση τους «Τιμωρεί» με τα αναδρομικά!

Μας ζητάνε μετά από ένα χρόνο λες και έχουμε το περίσσεμα, να Επιστρέψουμε ως φόρο πάνω από το 1/3 των πενιχρών ποσών που πήραμε με βάση την απόφαση του ΣτΕ για μικρό μέρος των περικοπών που μας έδωσαν, φυσικά χωρίς επιτόκιο.

Σήμερα, Δευτέρα 8/11 γίνεται επερώτηση στην βουλή για το θέμα της υπερφορολόγησης των αναδρομικών του εντεκαμήνου 2015 /16 στις κύριες συντάξεις, με την οποία η κυβέρνηση ζητάει να επιστρέψουμε πίσω τα μισά αναδρομικά εντός τριμήνου.

Η ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ  συμπορεύεται με τα υπόλοιπα συνταξιουχικά σωματεία και οργανώσεις της Ελλάδας που αιτούν από την Κυβέρνηση, να υπάρξει ίδια αντιμετώπιση με αυτήν για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων (δικαστές, εισαγγελείς, στρατιωτικοί και πανεπιστημιακοί) που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018, δηλαδή να αντικατασταθεί η υφιστάμενη παρακράτηση με φόρο μόνο 20%, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς αλληλεγγύης.

Οι Συνταξιούχοι δεν σκύβουμε το κεφάλι, Με οργάνωση και πάλη διεκδικούμε ότι μας έχουν αφαιρέσει σε Συντάξεις, Δώρα, Υγεία-Κοινωνική Ασφάλιση.

Με Συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δ.Σ ΠΕΣ-ΝΑΤ ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.