Μια “θορυβώδης” καμπάνα στον Χριστό Βολισσού προκαλεί αναστάστωση

 

Αναστάτωση και εκνευρισμό φαίνεται να έχει προκαλέσει σε κατοίκους και επισκέπτες της Βολισσού ο έντονος και ιδιαιτέρως θορυβώδης ήχος  που προκαλείται από το χτύπημα της καμπάνας της εκκλησίας του Χριστού που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού. Βάσει νομοθεσίας  ο ήχος πρέπει να είναι μέχρι  50dcbl, εντούτοις η συγκεκριμένη όπως αναφέρουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες  εκπέμπει γύρω στα 150 dcbl, ήχος απαγορευτικός από τον νόμο.  Δίπλα ακριβώς από την εκκλησία υπάρχει ξενώνας -ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ επανειλημμένως οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει την εκκλησιαστική επιτροπή για τον εκκωφαντικό ήχο της καμπάνας και η απάντηση που λαμβάνουν είναι “δεν ξέρατε ότι υπάρχει εκκλησία δίπλα όταν αποφασίζατε να αγοράσετε ακίνητο στην περιοχή;”.

Οι κάτοικοι και παραθεριστές αιτήθηκαν στην εκκλησιαστική επιτροπή τουλάχιστον να προγραμματίσουν την καμπάνα να μην χτυπάει τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά ούτε αυτή τους η παράκληση έγινε αποδεκτή και πλέον  σκέπτονται να απευθυνθούν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για να δώσει μία λύση στο θέμα.

Με τη σειρά μας παρακαλούμε Μητρόπολη και εκκλησιαστικό συμβούλιο λόγω αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί μας το καλοκαίρι να δώσουν μια λύση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.