“Η μετατροπή του κτιρίου της ΑΛΗΘΕΙΑΣ σε “μεταναστευτικό πασπαρτού” μας βρίσκει κάθετα αντίθετους”

Ανακοίνωση συλλόγου επαγγελματιών Καρφά – Αγίας Ερμιόνης Μέγα Λιμνιώνα

Με Ανακοίνωση του ο Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για τη μίσθωση του ακινήτου του κτιρίου της Αλήθειας στην Λευκωνια το οποίο μετατρέπεται σε παράρτημα της ΒΙΑΛ με σκοπό να μεταφέρονται εκεί, όχι οι νεοεισερχόμενοι αλλά αυτοί που διαμένουν στην ΒΙΑΛ και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Στην Ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

« Δυστυχώς βρισκόμαστε πάλι στην δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε για άλλη μία φορά την αγωνία μας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας και ειδικά για το κτίριο της “Αλήθειας”. Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε νέα δομή πάει να λειτουργήσει στην περιοχή μας και μάλιστα αποκαλύψαμε τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο αυτή μεθοδεύτηκε.

Οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και ακόμα περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται. Το υποτιθέμενο κτίριο καραντίνα -πρώην κτιριακό συγκρότημα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν έχει πουθενά καμία πιστοποίηση αλλά ούτε έχουν γίνει οι υποτιθέμενες κτιριακές μετατροπές σχετικά με την χρήση του. Επιπλέον το ακίνητο του οποίου η μίσθωση έγινε με απευθείας ανάθεση, με τίτλο “την δημιουργία παραμονής νεοεισερχόμενων μεταναστών” μετατρέπεται σε παράρτημα της ΒΙΑΛ με σκοπό να μεταφέρονται εκεί, όχι οι νεοεισερχόμενοι αλλά αυτοί που διαμένουν στην ΒΙΑΛ ή αλλού και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό.  Από τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουρλή προκύπτει ότι θα μεταφερθούν στο κτίριο της “Αλήθειας” 200-300 μετανάστες – πρόσφυγες (αναφέρει ήδη για την μεταφορά 26 μεταναστών) και την προς αναζήτηση ξενοδοχείου σε περίπτωση που γίνει νέα άφιξη βάρκας.

Καλούμε την κυβέρνηση, ως οφείλει να αντιμετωπίσει ισάξια όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Την άνιση μεταχείριση εξαιτίας του μεταναστευτικού που βίωσαν  οι νησιώτες, να μην την επαναλάβει και με την πανδημία.

Η μετατροπή του κτιρίου σε “μεταναστευτικό πασπαρτού”, ένα κτίριο δηλ. για όλες τις μεταναστευτικές δουλειές, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Ζητούμε για άλλη μία φορά την άμεση εξαίρεση της περιοχής μας από τους πειραματισμούς που ασκούνται, να εισακουστούν οι εισηγήσεις του Ιατρικού Συλλόγου όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και επιτέλους να γίνει ευρεία αποσυμφόρηση του νησιού όπως έπρεπε ήδη να έχει γίνει μήνες πριν.

Καλούμε επίσης τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού να πάρουν σαφή θέση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των εναπομεινάντων  επιχειρήσεων του νησιού.

* Το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου  έχει αρνηθεί, με αστείες δικαιολογίες, να μας δώσει τα δημόσια έγγραφα, ως όφειλε, των συμβάσεων (δηλαδή της ενοικίασης του κτιρίου “Αλήθεια”) που έχει κάνει το ίδιο, δημιουργώντας επιπλέον αμφιβολίες αλλά και εντείνοντας τους ισχυρισμούς για αδιαφανείς  διαδικασίες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΡΦΑ – ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.