Πειραιάς: Σύγκρουση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού με φορτηγό- πλοίο

Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε, το πρωί της Τρίτης, με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Πρόκειται για το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» με σημαία Πορτογαλίας το οποίο μετέφερε κοντέινερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και έχει πάρει κλίση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πως έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.
Τουλάχιστον δύο άτομα από το πολεμικό πλοίο τραυματίστηκαν ελαφρά και περισυλλέχθηκαν από τη θάλασσα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το «Καλλιστώ» με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Και στα δύο πλοία έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.  Στο λιμάνι του Πειραιά έσπευσαν άμεσα ενισχύσεις του λιμενικού με ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Στο «Καλλιστώ», όπου πλέον βρίσκεται σε σταθερή η κατάστασή, παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης.  Να σημειωθεί ότι  στο «Maersk Launceston» έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.