Η Νύφη των Κυκλάδων η ΣΥΡΟΣ !!! Σαν σήμερα 9 Απριλίου 1971 πήρα το απολυτήριο μετά το πέρας της θητείας μου δύο χρόνια!

Πανοραμική η φωτογραφία από το Μέγαρο της Πλατείας της Ερμούπολης της Σύρου όπου φαίνεται και όπως δείχνει το βέλος το νεοκλασικό κτήριο πού ήταν η Λέσχη Αξιωματικών του 288 Τ.Π. που είχα την τύχη να υπηρετήσω μεγάλο μέρος της Στρατιωτικής μου θητείας για δέκα μήνες και έχω τις καλύτερες και γλυκές αναμνήσεις με πολλές φιλίες πού κράτησαν και κρατούν μέχρι σήμερα.
Και για την ιστορία θέλω να γνωρίσω και να καταγράψω ότι οι κάτοικοι και η μισή ΣΥΡΟΣ οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελείται από Χιώτες και Ψαριανούς πού κατέφυγαν μετά τις σφαγές της Χίου το 1822.
Οι γνήσιοι Συριανοί ήταν Καθολικοί Χριστιανοί αλλά με την πάροδο των χρόνων έγιναν γάμοι μεταξύ τους και έτσι υπάρχουν οικογένειες με Χριστιανούς Καθολικούς και Ορθόδοξους !
Όλη η περιοχή στην Άνω Σύρου κατοικείται από Καθολικούς Χριστιανούς!
Το στολίδι της πλατείας της Σύρου όπως και το Νοσοκομείο έχουν κτίσει Χιώτες, οι Βαφειάδης και Πρώιος και πολλά ακόμη άλλα κτήρια.
Ήταν μια από τις σπουδαίες στιγμές της ζωής μας και λέω της ζωής μας γιατί μαζί με την Ιουλία και τον γιό μας υπηρετήσαμε σχεδόν όλη την Στρατιωτική μου θητεία!
Γιαυτό ακριβώς δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω ποτέ μου όλα τα μέρη της Ελλάδας πού υπηρετήσαμε παρέα όπως το Ηράκλειο της Κρήτης την ΣΕΑΠ όπου γεννήθηκε ο γιος μας, την Δράμα και τέλος την Σύρο.
Φυσικά δεν ήταν δυνατόν να ήταν μαζί μου στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Κορίνθου που στην αρχή υπηρέτησα για δύο μήνες!
Αλλά σε αυτούς τους δύο μήνες μετέτρεψα την ζωή μου με την προσωπική μας επανάστασή και με την τόλμη μου ως Νεοσύλλεκτος να παντρευτώ και να γυρίσω τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Αυτές οι φωτογραφίες καταγράφουν αλήθειες και ξυπνούν αναμνήσεις και γλυκές νοσταλγίες μιας ολόκληρης πορείας της ζωής μας!
Πολλοί μπορεί να με χαρακτηρίζουν αισθηματία ή ακόμη και γραφικό επειδή έχω μείνει μετά από εννέα χρόνια πού ταξίδεψε η Ιουλία στην Αιωνιότητα …στην εποχή της οικογενειακής συμπόρευσης στην διαχρονική σαρανταεπτάχρονη συμβίωση μας!
Χρειάζεται τόλμη και θάρρος να καταγράψει κανείς την πορεία της ζωής του!
Καλημέρα Φιλαράκια μου Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού γης και καλό Σαββατοκύριακο με Υγεία και Χαρά και προπαντός ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και ΕΙΡΗΝΗ!
Χίος, 9 Απριλίου 2022
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.