Η Περιφέρεια μετέφερε στη Βουλή τη “φωνή” των νησιωτών για το μεταναστευτικό

Με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κων/νος Μουτζούρης στα πλαίσια της παρουσίας του ίδιου και μελών του περιφερειακού συμβουλίου στη διαδικασία ψήφισης  της τροπολογίας φωτογραφικής ρύθμισης να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης.

Επίσης για το ίδιο θέμα ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Παναγιώτη Χριστόφα, την Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κα. Σουλτάνα Ανδρεάδου, τον επικεφαλή της Συμπαράταξης Πολιτών – Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σπιλάνη και την επικεφαλή- Περιφερειακή Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης κα. Αγλαΐα Κυρίτση,  είχαν συναντήσεις  με αρχηγούς και εκπροσώπους  κομμάτων  τους οποίους και ενημέρωσαν για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

«Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν είναι δυνατόν να καταστούν φυλακές ανθρώπων. Εθνικοί λόγοι εξαιτίας της γειτνίασης των νήσων με την Τουρκία, σε συνδυασμό με τις ροές που έχουν μηδενιστεί δεν δικαιολογούν την δημιουργία υπερδομών μόνιμης παραμονής μεταναστευτικού πληθυσμού. Τα νησιά επιθυμούμε να  εκκενωθούν καθώς η Κυβέρνηση κατάφερε στη Λέσβο από 25.000 μετανάστες  τον Φεβρουάριο του 2020 να είναι  σήμερα 2000 ενώ  στη Χίο μόνο 400.  Ίσως μια πολύ μικρή εγκατάσταση καταγραφικής σκοπιμότητας με άμεση αναχώρηση  από τις νήσους των εισερχομένων  χωρητικότητας 300 ατόμων να εξυπηρετούσε σε πιθανή προσέλευση μεταναστευτικών ροών».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.