Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου μέσα από τα πεζοπορικά μονοπάτια.

 

Εγκρίθηκε το έργο για τη δημιουργία της Ενιαίας Πεζοπορικής Διαδρομής των 91,273 χλμ. που έχει εκκίνηση από την παραλία Λιθίου και καταλήγει στα Λουτρά στα Αγιάσματα.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 640.000 ‎ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Η πεζοπορική διαδρομή θα αποτελέσει το βασικό άξονα του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών που σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες και ήδη αναδειχθείσες διαδρομές της Περιφερειακής Ενότητας Χίου θα αποτελέσουν το εργαλείο ανάπτυξης για τον εναλλακτικό τουρισμό (αγροτουρισμός, πεζοπορία κ.α), ώστε η περιοχή να αποτελέσει πόλο έλξης όλο και περισσότερων επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο: «σκοπός του έργου είναι η ανάδειξη και διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς της Χίου, πάντα με σεβασμό στην περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.