Η ΠΕΣ ΝΑΤ για τις αυξήσεις συντάξεων

 

Καθημερινά διαβάζουμε και ακούμε για διπλές και τριπλές αυξήσεις στις συντάξεις, για επιστροφές αναδρομικών, και είναι φυσιολογικό για εμάς τους Συνταξιούχους της Αλμύρας να μας πιάνει κατάθλιψη, γιατί σπάνια βρισκόμαστε μέσα στους «τυχερούς».

Διαβάζουμε λοιπόν, ότι, διπλή αύξηση θα πάρουν περίπου 300.000 παλαιοί συνταξιούχοι, Οι εν λόγω συνταξιούχοι έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και όταν έγινε ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση κέρδισαν αύξηση και μηδένισαν την προσωπική διαφορά. Πάνω στην αύξηση του επανυπολογισμού θα έρθει όμως να προστεθεί και η αύξηση 3% για το 2024.

Οι κερδισμένοι συνταξιούχοι, προέρχονται από το Δημόσιο, το ΙΚΑ, Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών και άλλων φορέων, καθώς και από τους απόστρατους.

Και εύλογα ρωτάμε, πως είναι δυνατόν οι Ναυτεργάτες να φθάσουν τα 30 χρόνια πραγματικής θαλάσσιας υπηρεσίας, είναι φύση αδύνατον, αν δεν κάνουμε λάθος, για τους Ναυτεργάτες το μάξιμουμ θαλάσσιας υπηρεσίας είναι τα 25 χρόνια και 6 μήνες, γιατί λοιπόν να μην περιλαμβάνονται στις αυξήσεις και οι Ναυτεργάτες που έχουν το μάξιμουμ της θαλάσσιας υπηρεσίας.

Επίσης η «προσωπική διαφορά» που ΘΑ καταργούσατε από το 2019, αλλά την συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, κτυπάει ως επί το πλείστον τους Ναυτεργάτες, έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των συνταξιούχων του ΝΑΤ δεν μπορούμε να δούμε αυξήσεις στις Συντάξεις μας από το 2010 παρά μόνο μεγάλα κοψίματα, και μην ξεχνάτε ότι το 2012, οι Συνταξιούχοι του ΝΑΤ ήταν αυτοί που είδαν να μειώνονται οι συντάξεις τους κατά 7%, και για παρηγοριά μας «πετάτε» αυτό το επίδομα πείνας!!.

Αδιανόητο και απίστευτο η κράτηση του 6% για υγειονομική περίθαλψη τόσο από την Κύρια όσο και από την επικουρική σύνταξη!!!!

Συνεχίζεται ακάθεκτα η κράτηση υπέρ ΕΑΣ – ΑΚΑΓΕ (Ν.3863/10, Ν.3865/10), η κράτηση του 7% , επίσης η Μείωση βάση των νόμων 4024/11& 4093/12, φυσικά όλα αυτά έγιναν λόγω μνημονίων, και εφόσον λέτε ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, γιατί δεν σταματάνε όλες αυτές οι κρατήσεις, και η επαναφορά των συντάξεων μας στα προ μνημονίων χρόνια.

Όσο για τα αναδρομικά επικουρικής και δώρων για το 11μηνο Ιούνη 2015 – Μάη 2016, έχουν καταντήσει σήριαλ!!

Δυστυχώς, αρχίζουμε να πιστεύουμε, ότι εμείς, οι στυλοβάτες της Ελληνικής Οικονομίας όπως μας αποκαλείται, δεν έχουμε την δέουσα προσοχή από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις, και είμαστε μόνιμα πάντα έξω από κάθε «γιορτή».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.