Η ΣυμμαΧία Αξιών για το Ψήφισμα των Τοπικών Κοινοτήτων – Στα χωριά χρειαζόμαστε χρήσιμες φωνές!

Για μας, για την ΣυμμαΧία Αξιών, οι Τοπικές Κοινότητες είναι εκείνα τα κύτταρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που όχι μόνο δεν πρέπει να πληγούν αλλά πρέπει να αποτελέσουν την βάση για ένα νέο, πιο ομοσπονδιακό, πιο κοντά στον πολίτη σύστημα αυτοδιοίκησης.

Ένα σύστημα που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των απομακρυσμένων χωριών αλλά και θα διαθέτει την ισχύ της πρότασης και της υλοποίησης μεγάλων αναπτυξιακών έργων από Δήμους που θα διαθέτουν την απαραίτητη ισχύ και επάρκεια. Απαραίτητο στοιχείο αυτής της λειτουργίας είναι η δυνατότητα της κατάρτισης τοπικών ψηφοδελτίων στις Τοπικές Κοινότητες και η αποφυγή υιοθέτησης κεντρικών ή Δημοτικών διαιρέσεων σε αυτό το επίπεδο. Εξάλλου η δυνατότητα της συνεργασίας με την εκάστοτε Δημοτική αρχή είναι αναγκαία την επόμενη ημέρα των εκλογών και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Τα Τοπικά Συμβούλια και οι Πρόεδροι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μάϊου 2019, προήλθαν μέσα από τις τοπικές συζητήσεις και τις συνεννοήσεις, ως επί το πλείστον για το μέλλον των χωριών. Εκεί βρήκαν για πρώτη φορά χώρο και συμμετείχαν άνθρωποι που δεν είχαν ξανασχοληθεί στο παρελθόν ή ακόμη και αιρετοί που για πρώτη φορά στην ιστορία τους πίστεψαν ότι μπορούν να προσφέρουν πραγματικά. Δυστυχώς οι περικοπές σε αρμοδιότητες και πόρους, απογοήτευσαν σε μεγάλο βαθμό.

Ωστόσο σήμερα, ενόψει όλων αυτών, οφείλουμε να δηλώσουμε όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, ότι στα χωριά χρειαζόμαστε τις χρήσιμες φωνές, ανεξάρτητα από το ποια παράταξη ψήφισαν ή θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Ο καλός Πρόεδρος του χωριού είναι ο καλύτερος συνεργάτης του Δημοτικού συμβούλου, του Αντιδημάρχου ακόμη και του Δημάρχου. Η στέρηση της λειτουργικής ανεξαρτησίας δεν έχει κανένα όφελος, αποτελεί πισωγύρισμα και δημιουργεί δεδομένα που οι Τοπικές Κοινότητες οφείλουν να αφήσουν στο χθες. Για αυτό και το αύριο της Αυτοδιοίκησης περνάει σίγουρα μέσα από Κοινότητες που θα δημιουργούν και θα πρωτοστατούν και για τα απλά και τα καθημερινά αλλά και για όλα εκείνα που θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Για αυτό και υπερψηφίζουμε το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.