Η συνεισφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου στην πανδημία

Φτάνοντας στο τέλος αυτής της δύσκολης για όλο τον κόσμο χρονιάς, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί σε όλους τους συμπολίτες μας.

Επί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, ο φαρμακοποιός βρίσκεται κοντά στον πολίτη με την επιστημονική του συμβουλή, τη παροχή πρώτων βοηθειών ως σταθμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μετά από συστηματική ενημέρωση κατορθώσαμε φέτος να εμβολιασθούν έναντι της γρίπης περίπου 20.000 Χιώτες.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας COVID-19, τον περασμένο Μάρτιο, ο Φ.Σ.Χίου, με κίνδυνο της υγείας των μελών του αλλά και με απρόβλεπτες οικονομικές συνέπειες, έχει ενεργοποιηθεί έτσι ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν τόσο η υγεία των πολιτών όσο και των μελών του.

Για αυτό από τη πρώτη κιόλας στιγμή:

  1. Εφαρμόσαμε συνεχές ωράριο 8:30-16:30, ώστε υπακούοντας στους κανόνες της πολιτείας να μειωθεί η κινητικότητα όλων των εργαζομένων στον κλάδο.
  2. Τοποθετήσαμε πρώτοι πλεξιγκλάς στα φαρμακεία μας και ξεκινήσαμε συνεχείς απολυμάνσεις των χώρων μας για την μείωση του ιικού φορτίου και ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων μετάδοσης της νόσου covid-19.
  3. Ως φορέας Υγείας με αναπτυγμένο το αίσθημα του κοινωνικού μας ρόλου και θέλοντας να προβάλλουμε την ανάγκη χρησιμοποίησης της μάσκας, προσφέραμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου 2.000 χειρουργικές μάσκες, συναισθανόμενοι τον σημαντικό ρόλο των αστυνομικών και κατά την περίοδο της πανδημίας.
  4. Επιμορφωνόμαστε συνεχώς πάνω στις εξελίξεις της νόσου covid-19 ώστε να μπορούμε να λύσουμε τυχόν απορίες των συμπολιτών μας.

Και φτάνοντας στο σήμερα.

Παρόλο που η πολιτεία εξακολουθεί αδικαιολόγητα, να μην θεωρεί τους φαρμακοποιούς λειτουργούς πρώτης γραμμής, αποκλείοντας  τους από τη πρώτη σειρά εμβολιαζομένων  για τον covid -19 και παρόλο που η Περιφέρεια μας έχει αποκλείσει από όλες τις συσκέψεις για την αντιμετώπιση της νόσου, εμείς οι 48 φαρμακοποιοί μέλη του Φ.Σ Χίου, αισθανόμαστε την ανάγκη, ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, να σας καλέσουμε και πάλι σε συνεργασία ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τον ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ  ενάντια στον covid-19.

Είναι ο σημαντικότερος τρόπος για να επανέλθει η ηρεμία στην ψυχή και στην ζωή μας.

Μέχρι τότε ας μην ξεχνούμε

ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

ΦΟΡΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.