Η υγεία μας αφορά Όλους

 

«Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη» ανάφερε ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου, Νικήτας Παναγιώτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μαζί με τον κ. Λαμποδοχυτό από τον ΣΕΣΝΟΧ και τον κ. Μιχαλάκη από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων

« Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει στο «ζύγι» των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις. Δεν πάει άλλο! Ήδη ακόμη μια φορά θρηνούμε απώλειες συνανθρώπων μας όπως ο μικρός Μιχαήλ από τον Πολιχνίτο της Λέσβου. Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο της Χίου σήμερα καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε 52 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, καθώς και σε 3 χιλιάδες περίπου φοιτητές, ένστολους και μετανάστες- πρόσφυγες. Το ΕΚΑΒ στη Χίο αδυνατεί να καλύψει ικανοποιητικά τις βάρδιες και τις ανάγκες σε όλο το νησί. Ο κίνδυνος να μην υπάρχει πλήρωμα για δεύτερο ασθενοφόρο και στην πρωινή βάρδια παραμένει  ορατός. Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την «επάρκεια» της λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές μετακινούνται από κλινική σε κλινική  για να καλύψουν  τις καθημερινές ανάγκες. Παραμένουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως: ενδοκρινολόγου, παιδοψυχιάτρου, παιδοχειρουργού, δεύτερου νευρολόγου, ογκολόγου, αιματολόγου, ακτινολόγων, καθώς και ψυχιάτρων», είπε ο κ. Νικήτας προσθέτοντας ότι η νέα Παθολογική αποδείχτηκε πολύ μικρή ενώ το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα παραμένει υποστελεχωμένο, χωρίς μαστογράφο, με παροπλισμένο το μαγνητικό τομογράφο. Όπως είπε η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας και τα αγροτικά περιφερειακά ιατρεία  βρίσκονται στην ίδια και χειρότερη κατάσταση, υποστελεχωμένα και χωρίς εξοπλισμό. Οι ελαστικές μορφές εργασίας παγιώνονται  και οι εργολάβοι βήμα – βήμα   βάζουν υπό τον έλεγχό τους βασικούς τομείς λειτουργίας του Νοσοκομείου, κάνοντας  την αρχή με τις υπηρεσίες καθαριότητας και πλυντηρίων για να πάρουν σειρά η σίτιση, η φύλαξη, όπως και οι υπηρεσίες του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος.

Όλα αυτά,  είπε ο κ. Νικήτας συμβαίνουν σε όλα τα νησιά όχι μόνο στη Χίο και κάλεσε τους Χιώτες να δώσουν δυναμικό παρών την Πέμπτη στην πλατεία Βουνακίου αλλά και στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.