«Η Χίος είναι σε ασφαλή και έμπειρα χέρια»

Στην εκπομπή του Κώστα Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης ανήμερα της ανοικτής εκδήλωσης παρουσίασης του έργου της  δημοτικής αρχής.

Ο κ. Κάρμαντζης επανέλαβε ότι η Χίος στα τρία χρόνια διακυβέρνησης του έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με έργα μεγάλα που δρομολογήθηκαν έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

« Έργα που είχαν λιμνάσει όπως το αεροδρόμιο, το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, το master plan για το λιμάνι δρομολογήθηκαν και πολλά από αυτά, όπως το αεροδρόμιο με τις κτιριακές του εγκαταστάσεις θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης μη παραλείποντας να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στις αντιπολιτεύσεις του δήμου για τη δριμεία κριτική που ασκούν στη δημοτική αρχή . « Ενοχλεί τις μειοψηφίες ότι για πάνω από 25 χρόνια δεν είχε πέσει άσφαλτο στους δρόμους του νησιού. Εμείς έχουμε στρώσει πάνω από 40χλμ και έχουμε αλλάξει άρδην την εικόνα του νησιού. 25 χρόνια κανένας δήμαρχος δεν μπορούσε να φτιάξει στην πλατεία ένα σιντριβάνι εμείς το κάναμε και ο κόσμος το χαίρεται. Ξεκινήσαμε το μεγάλο έργο του δημοτικού κήπου, το Σάββατο κάνουμε αγιασμό στο κολυμβητήριο για να δοθεί για χρήση τη Δευτέρα. Κάνουμε παρεμβάσεις σε όλη τη Χίο από το Άγιο Γάλας  μέχρι τα Μεστά», είπε ο δήμαρχος.

«Οι αντιπολιτεύσεις ασχολούνται δημαγωγικά με την ιστορία της δομής»

Ο κ. Κάρμαντζης  κατηγόρησε τις αντιπολιτεύσεις για δημαγωγία ενώ υπογράμμισε ότι με την αρνητική τους στάση οδήγησαν τελικά τη δομή στο Θόλος. « Ασχολούνται δημαγωγικά με τη δομή, κοροϊδεύουν τον κόσμο και η άρνηση τους να γίνει η δομή στις Μπαμπακιές που δεν θα ενοχλούσε κανέναν είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το Θόλος. Δεν επιθυμούν να δώσουν ασφαλή  λύση στην κοινωνία».

Η μοναδική δημοτική αρχή που δεν αύξησε τα ανταποδοτικά στα τρία χρόνια

Ο Δήμαρχος θέλησε να απαντήσει και στο θέμα της αύξησης των ανταποδοτικών τελών, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή δεν αύξησε τα τέλη στα τρία χρόνια διακυβέρνησης αλλά αντιθέτως τα μείωσε 10% για τα νοικοκυριά και 20% για τους επαγγελματίες.  « Κάποιοι έκαναν προσφυγή στον προϋπολογισμό και έπρεπε να βρεθεί τρόπος επιστροφής των χρημάτων».

Παραφροσύνη η επιστροφή των τριών δήμων

Ο κ. Κάρμαντζης  σχολιάζοντας την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Χίου  κ. Γιάννη Μαλαφή για κατάτμηση της Χίου σε τρεις δήμους, ανέφερε ότι είναι παραφροσύνη η επιστροφή σε παλιές καταστάσεις. « Θα ήταν παραφροσύνη και καταστροφή να επιστρέψουμε σε τρεις δήμους έτσι όπως έχουν δρομολογηθεί τα πράγματα. Αυτό θα σήμαινε τρεις υπηρεσίες καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης,  τεχνικές υπηρεσίες. Δεν έχει ανάγκη η κοινωνία μας απλό τέτοιες παρεμβάσεις που παραπέμπουν στις δεκαετίες του 60,70,80. Είναι πρακτικές που μπορεί κανείς να χαμογελάσει. Εγώ θεωρώ ότι η δική μας δ.α  έχει κάνει παρεμβάσεις από το Άγιο Γάλας μέχρι τα Μεστά. Στην παρούσα φάση θα ήταν καταστροφική η κατάτμηση. Στο μέλλον ίσως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε», κατέληξε ο δήμαρχος

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.