Η Χίος υποδέχεται μητέρες και παιδιά από τον πόλεμο της Ουκρανίας στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου.

 

Η Κιβωτός του Κόσμου, έπειτα από αίτημα που έλαβε από την Ουκρανική πρεσβεία, ανέλαβε την φιλοξενία οικογενειών από τον πόλεμο της Ουκρανίας, στην Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου στην Χίο. Πρόκειται για μητέρες με μικρά παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι είτε έχασαν την ζωή τους στον πόλεμο είτε βρίσκονται αυτή την στιγμή στο μέτωπο.

Οι οικογένειες αναχώρησαν από την Ουκρανία την Πέμπτη 1 Ιουλίου και έφτασαν το πρωί του Σαββάτου στην Κιβωτό του Κόσμου στην Αθήνα όπου τους υποδέχτηκε ο πατέρας Αντώνιος με την πρεσβυτέρα του Σταματία και την πρόξενο της Ουκρανίας κυρία Τισένκο. Μετά το καλωσόρισμα και ένα πλούσιο πρωινό αναχώρησαν για το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Χίο. Τα βράδυ του Σαββάτου τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου του Αιγαίου, υποδέχτηκαν τις μητέρες και τα παιδιά στο παιδικό χωριό του Αίπους. Μετά την απαραίτητη ξεκούραση, το πρωί της Κυριακής, οι οικογένειες ξεναγήθηκαν στο παιδικό χωριό, όπου τα παιδάκια από την Ουκρανία, ενθουσιάστηκαν με τα ζωάκια και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι οικογένειες από την Ουκρανία θα παραμείνουν στο παιδικό χωριό της Κιβωτού του Κόσμου για όσο διάστημα χρειαστεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.