Ξανά όχι των Καρούσων σε λατομείο στην περιοχή τους

 

Δεν θα επιτρέψουν την δημιουργία λατομείου στις Καρυές, δήλωσαν οι  κάτοικοι των Καρυών στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κο Κώστα Μουτζούρη το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2022 όταν αντιπροσωπεία τους βρέθηκε έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας μέσα στην οποία συνεδρίαζε η Επιτροπή της Περιφέρειας για τις Λατομικές Ζώνες.

Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής δεν επέτρεψαν την είσοδο στην αίθουσα σε όσους δεν είχαν θεσμικό  ρόλο . Έτσι, εκτός  έμειναν οι κάτοικοι των Καρυών,  ο περιφερειακός σύμβουλος κος Γιώργος Αμπαζής  και ο πρόεδρος του Πιτυούς κος Μιχάλης Φυτούσης, που δήλωσε ότι το Πιτυός επιθυμεί τη δημιουργία λατομείου στην περιοχή του χωριού  φτάνει να εισπράττει το νόμιμο ποσοστό  με βάση τα έσοδα του λατομείου και όχι τα κέρδη.

Η επιτροπή συνεδρίασε και την Τρίτη 5 Ιουλίου και όπως δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κος Κωνσταντίνος Μουτζούρης  καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης κος Παντελής Βρουλής,   ” η επιτροπή θα εξετάσει όλα τα  δεδομένα  και θα πάρει τις αποφάσεις της σύμφωνα με το συμφέρον του τόπου.”

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Επιτροπή της Περιφέρειας για τις Λατομικές Ζώνες θα δώσει εγγράφως το πόρισμά της την Πέμπτη 6 Ιουλίου και απ΄ ότι φαίνεται βγάζει από το «κάδρο» τις Καρυές ενώ παραμένουν οι περιοχές Καρδαμύλων, Αγίου Γεωργίου Συκούση και πιθανόν του Πυτιούς που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για μια τέτοια ζώνη .

Οψόμεθα…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.