Θέλουμε πίσω τα νησιά μας! Θέλουμε πίσω τη ζωή μας! – Γενική απεργία τη Τετάρτη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη με στόχο να ληφθεί άμεσα σχετική απόφαση νομιμοποίησης κινητοποιήσεων που πρόκειται να γίνουν όπως ( συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κλείσιμο Υπηρεσιών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μετάβαση του Σώματος στην Αθήνα για επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού κλπ) σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Κατά τη συνεδρίαση δόθηκε ο λόγος στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη ο οποίος αφού κατ΄ αρχάς καταδίκασε την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη, ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στην Αθήνα με τους αρμόδιους Φορείς και τα όσα τέθηκαν υπόψη του σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, κυρίως για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στη συνέχεια παρουσίασε το πλαίσιο των κινητοποιήσεων προτείνοντας προς το Σώμα το κλείσιμο όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την 22η & 23η Ιανουαρίου 2020, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις από τα Επιμελητήρια Λέσβου και Χίου για κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Λέσβου ετοιμάζει μηνυτήρια αναφορά για το μεταναστευτικό.

Επίσης μεταξύ άλλων ενημέρωση – τοποθέτηση επί του θέματος έκανε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσης & Αθλητισμού κ. Δημήτριος Κουρσουμπάς με αναφορά στο ιστορικό του Κλειστού Κέντρου της  «Παγανής » του 2004, καθώς και αυτών της Χίου & Σάμου και στις κακές συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτά, ενώ παράλληλα παρουσίασε στοιχεία με πρόσφυγες και μετανάστες..

Κατόπιν δόθηκε ο λόγος στον κ. Ευστράτιο Κύτελη Δήμαρχο Δήμου Μυτιλήνης ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της οποίας προεδρεύει συμφωνεί και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Επίσης οι κ.κ. Γεώργιος Στάντζος Δήμαρχο Δήμου Ανατολικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Γεώργιο Δανιήλ Δήμαρχο Δήμου Οινουσσών οι οποίοι αφού εξέφρασαν τις απόψεις – θέσεις τους επί του θέματος, δήλωσαν ότι συμφωνούν και συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί και προγραμματιστεί σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Προτάσεις – θέσεις επί του θέματος, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη τους για συμμετοχή στις προτεινόμενες κινητοποιήσεις, εξέφρασαν οι επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων του Σώματος, κ.κ. Παναγιώτης Χριστόφας «ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ», Σταύρος Τάσσος «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», Ιωάννης Σπιλάνης «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ», εκ μέρους της Περιφερειακής Παράταξης ‘ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης καθώς και αρκετά Μέλη αυτού.

Ο κ. Νικόλαος Μανάβης επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αφού πήρε το λόγο, δήλωσε ότι η Παράταξη του αρνείται να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί, οι οποίες όπως τόνισε  όχι μόνο δεν αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική αλλά την ενισχύουν.

Ο κ. Ευστράτιος Γεωργούλας επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» αφού πήρε το λόγο, τόνισε ότι καμία από τις προτάσεις που έκανε η παράταξη του δεν έγινε αποδεκτή, παρά το γεγονός ότι υπογραμμίστηκε η ανάγκη για συνεργασία στη δράση, χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις ως πυροτέχνημα και χάδι στην Κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν υπερψηφίζει το πλαίσιο κινητοποιήσεων που πρότεινε η Περιφερειακή αρχή για το προσφυγικό και δεν συμμετέχει σε αυτές.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του εγκρίνει το κλείσιμο όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τις 22 & 23 Ιανουαρίου 2020, καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις, που έχουν ανακοινωθεί και προγραμματιστεί για τη συνέχεια, σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.