«Θερινή Μουσική Ακαδημία» πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων

 

 Η πρώτη θερινή Μουσική Ακαδημία (πνευστών και κλασικών κρουστών) Χίου , μια μεγάλη εκπαιδευτική-καλλιτεχνική δράση θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στο νησί μας!

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Χίου και η Φιλαρμονική Δήμου Χίου, για πρώτη φορά θα  πραγματοποιήσουν τη «Θερινή Μουσική Ακαδημία» πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων( 29 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2023), ένα μεγάλο εκπαιδευτικό/μουσικό γεγονός, που απευθύνεται σε γνώστες μουσικής κάθε επιπέδου και σε κάθε φιλόμουσο.

Σκοπός της ακαδημίας είναι μέσα από ατομικά και ομαδικά μαθήματα,  μουσικά σύνολα, διαλέξεις, να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη μουσική παιδεία των σπουδαστών από την Ελλάδα και  όλο τον κόσμο (φοιτητές μουσικών ακαδημιών, σπουδαστές ωδείων και μουσικών σχολών , μέλη φιλαρμονικών, κ.α.) που έχουν δηλώσει συμμετοχή και συνάμα να δώσει το ερέθισμα σε κάποιους να αντιμετωπίσουν τη μουσική τους ενασχόληση υπό διαφορετικό πρίσμα. Τέλος μέσα από τις καθημερινές συναυλίες που θα διεξαχθούν σε πολλά όμορφα μέρη της Χίου θα γίνουν απτά τα αποτελέσματα των διδασκαλιών.

Η μουσική ακαδημία (ατομικά –ομαδικά μαθήματα) απευθύνεται σε σπουδαστές της φιλαρμονικής, του μουσικού σχολείου, των ωδείων καθώς και σε όλους τους φιλόμουσους με τη μορφή ακροατή.

Στην Ακαδημία θα διδάξουν διακεκριμένοι μουσικοί  με τεράστιο μουσικό εκτόπισμα, μέλη μεγάλων ορχηστρών της Ελλάδος.

Φλάουτο:               Γιώργος Σκριβάνος

Κλαρινέτο:             Σπύρος Τζέκος, Κώστας Τζέκος

Σαξόφωνο:             Χαράλαμπος Βλάχος

Τρομπέτα:              Κώστας Νίκας, Γεράσιμος Ιωαννίδης

Κόρνο:                   Χρήστος Καλούδης

Τρομπόνι:              Στάυρος Κλαβανίδης

Τούμπα:                 Σάκης Μυρώνης

Τύμπανα-Κρουστά: Μάριος Μουζακίτης

 

Ειδική μνεία εξάλλου αξίζει να γίνει στους  https://canadianbrass.com  (μέλος των οποίων είναι ο έλληνας τρομπονίστας Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος), που έχουμε την τιμή  να συμμετέχουν στη θερινή  ακαδημία και να προσφέρουν τις γνώσεις τους στους σπουδαστές, μέσα από μαθήματα και σεμινάρια.

 

Καθημερινά μαθήματα στο Μουσικό Σχολείο Χίου 10.00-13.30 το πρωί κ και 18.00-20.00 και κάθε βράδυ.

Συναυλίες των καθηγητών και των σπουδαστών της ακαδημίας στις  29/7, 30/7, 31/7 και στις 2/8.

Πληροφορίες για τα μαθήματα, τη συμμετοχή ακροατών, τη λειτουργία της Ακαδημίας καθώς και τις συναυλίες, στο τηλέφωνο 6970030310

Καλλιτεχνικός υπεύθυνος ακαδημίας:  Χρήστος Καλούδης, κορυφαίος Α’ στα κόρνα της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.