Θεσσαλονίκη: Ισχυρή καταιγίδα στην πόλη – Η μέρα έγινε νύχτα και πλημμύρισαν δρόμοι

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα τη Θεσσαλονίκη. Πολύ νερό κατά τόπους , κυρίως στα ανατολικά της πόλης άφησε η πολύ ισχυρή καταγίδα, που έπληξε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη. Ο ουρανός σκοτείνιασε και ήταν τόσο ισχυρή που η ορατότητα ήταν πολύ δύσκολη. Οι εικόνες που έρχονται από την συμπρωτεύουσα να είναι απόκοσμες, αλλά και εντυπωσιακές ταυτόχρονα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πλημμυρισμένοι δρόμοι από την ισχυρή βροχόπτωση. Στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, κατέρρευσε σκεπή.  Επίσης, σκεπή κατέρρευσε και στην Κερασιά, πιθανότατα από πτώση κεραυνού.

Ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλα προβλήματα, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στα ανατολικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Καλαμαριά.

Ωστόσο, πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να απεγκλωβίσουν άτομα σε αυτοκίνητο έξω από κατάστημα. Κατά τον κ. Στεργιάδη, ο μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και οι υπόλοιπες βροχοπτώσεις που αναμένονται στην πόλη μέχρι περίπου τις 4:00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.