Σάλος με τη δήλωση του Μητροπολίτη Χρυσόστομου για τους βιασμούς – Αντιδράσεις από Κεραμέως και Κικίλια

 

 

Την σφοδρή αντίδραση του Βασίλη Κικίλια αλλά και της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσαν οι σκοταδιστικές και εξωφρενικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου ο οποίος σε ζωντανή μετάδοση ισχυρίστηκε ότι δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει και πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή».

Κικίλιας:  Ντροπή…

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έγραψε πως πρόκειται για δηλώσεις ντροπή και συκοφαντικές για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία, «που πάντα στέργει  τα θύματα βίας».

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Είναι ντροπή για όλους μας και συκοφαντική για την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη και την Εκκλησία μας που πάντα στέργει  τα θύματα βίας, η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού».

 

 

Καταδικάζει και η Κεραμέως

 

Αδιανόητη και καταδικαστέα χαρακτήρισε τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter: «Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

 

 

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε έμφυλες διακρίσεις και απόψεις που υποβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και την οικογένεια. Η εκκλησία, όπως γνωρίζουμε, αποδίδει στη γυναίκα ισότιμη θέση με τον άνδρα και προωθεί μάλιστα δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ισότητα των φύλων.

Ο βιασμός είναι έγκλημα και ο βιαστής είναι εγκληματίας. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό».

Τι (δεν ντράπηκε) να πει ο Μητροπολίτης

Αδιανόητες απόψεις και μάλιστα στον τηλεοπτικό αέρα εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής  ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει στον ΣΚΑΪ για το ζήτημα των αμβλώσεων. Συγκεκριμένα αφού ξεκαθάρισε ότι είναι αντίθετος με αυτό το κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών εξέφρασε την  άποψη πως για να μείνει έγκυος μια γυναίκα πρέπει «να έχει συμμετοχή» και πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό, εξέφρασε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το θέμα των αμβλώσεων.

Μάλιστα δε δίστασε να πει ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση! «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», είπε, προκαλώντας την οργή των δημοσιογράφων, οι οποίοι μάταια προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι σημαίνει βιασμός.

«Αν έχει βιαστεί … Δεν κάθεται και μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε». «Εσείς αντιλαμβάνεστε ότι μια γυναίκα κάθεται και βιάζεται και μένει έγκυος;» συνέχισε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε «δε μένει έγκυος με αυτό το θέμα πρέπει να έχει συμμετοχή (…) πρέπει να ενεργήσουν και οι δύο για γίνει σύλληψις».

Στις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε επιμένοντας στη θέση του, λέγοντάς τους: «σύλληψη χωρίς συναίνεση δεν υπάρχει» .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.