Θ. Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί, από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν θα πρέπει να μένουμε μόνο στο κομμάτι της αναστολής εργασίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Εξήγησε ότι στο εξής θα πρόκειται για ένα τυπικό προσόν, το οποίο αν δεν υπάρχει, δεν τίθεται θέμα απόλυσης, αλλά ο ίδιος ο υγειονομικός θα θέσει εαυτόν εκτός ΕΣΥ.

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου. Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» κατέληξε.

Πηγή:ertnews.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.