ΙΣ. Ντομάτας: «Η προστασία των σπιτιών και των κατοίκων βασικό μέλημά μας»

Ολοκληρώθηκε χθες το «ντύσιμο» και των τελευταίων σπιτιών στις ενορίες Αγίου Μάρκου και Ερειθιανής Βροντάδου ενώ ο δήμος, όπως είπε στην εκπομπή «Άσπρο-Μαύρο», του Γιάννη Μανωλάκη και της Γρηγορίας Μαχαλιά, ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Σιδ. Ντομάτας θα βάλει και λεωφορεία για να διευκολύνει τους επισκέπτες του νησιού που επιθυμούν να δουν από κοντά τη διεξαγωγή του εθίμου του Ρουκετοπόλεμου. «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία των ιδιοκτησιών και των κατοίκων. Με συνεννόηση και σύνεση όλα γίνονται. Υπήρχαν ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούσαν να μπουν τα προστατευτικά λίγες ημέρες πριν τον Ρουκετοπόλεμο και για αυτό μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τοποθετούνταν σύρματα. Μόνο δύο ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να τοποθετήσουν προστατευτικά», ανέφερε ο κ. Ντομάτας. Μάλιστα ο δήμος για να αποφευχθούν φαινόμενα κυκλοφοριακού κομφούζιο στους εσωτερικούς δρόμους του Βροντάδου θα βάλει λεωφορεία που θα εκτελούν δρομολόγια από τις 21:00 το βράδυ από τους χώρους στάθμευσης  του Αφανή Ναύτη, της πλατείας του Αγίου Γεωργίου και της Δασκαλόπετρας προς τον Άγιο Μακάριο με επιστροφή από τις 12:15-01:00.

« Θεωρώ ότι η πανδημία βοήθησε στο να ασχοληθούν με το έθιμο μόνο άνθρωποι που γνωρίζουν την ιστορία του. Πιστεύω ότι θα τηρηθούν όλα όσα πρέπει και θα κυλήσουν όλα ομαλά», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Ντομάτας ανέφερε ακόμη ότι την επόμενη ημέρα τπυ εθίμου έχουν συγκροτηθεί συνεργεία εθελοντών για τον καθαρισμό των αυλών των σπιτιών και συνεργεία θα καθαρίζουν και τους δρόμους του Βροντάδου .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.