Κάλεσμα Στήριξης της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

 

 

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση που οργανώνουν οι Φορείς για το προσφυγικό στη Χίο και την Λέσβο.  Καλούμε τα μέλη μας στις κινητοποιήσεις ενάντια στις διώξεις των νησιωτών στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Βουνακίου) στη Χίο στις 12μ. και …………….  στη Λέσβο στις  12μ.

 

Καλούμε τους Φορείς- μέλη μας να πάρουν αποφάσεις στήριξης στους συμπολίτες μας που αγωνίστηκαν για να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ και των κυβερνήσεων και σήμερα διώκονται. Η καταστολή δεν θα περάσει, θα συναντήσει και πάλι το τείχος των νησιωτών.

 

Η κυβέρνηση πριν δύο χρόνια έστειλε τα ΜΑΤ και με τη βία  έσπαζαν και προσέβαλλαν, ενώ πρόσφατα επιχείρησε να αποβιβάσει μηχανήματα για την κατασκευή νέας δομής- φυλακής, χωρίς επιτυχία.  Αποδείχθηκε έτσι ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος για το δίκιο του, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει!

 

            Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου  δηλώνουμε και πάλι την αντίθεσή μας στον εγκλωβισμό κυνηγημένων ανθρώπων από τους πολέμους. Τα ΑμεΑ και οι οικογένειές μας είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τους συνανθρώπους μας, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, που καταφθάνουν εδώ  άρρωστοι, ανάπηροι από τη φρίκη των πολεμικών επιχειρήσεων για τον πλούτο και τον έλεγχο των χωρών τους. Η κατάσταση αυτή όπως την έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη τόσο γι’ αυτούς τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο όσο και για τους νησιώτες. Το ίδιο απαράδεκτο όμως είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση αγνοεί την καθολική θέληση των νησιωτών για να κλείσει άμεσα η ΒΙΑΛ, να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι αυτοί από τα νησιά και να μη δημιουργηθεί καμιά νέα δομή φυλακή στη Χίο, ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά.

Τα  Άτομα με αναπηρία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτή την πολιτική. Είναι η ίδια που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων επέφερε τις τραγικές συνέπειες από την πανδημία, την άρνηση στελέχωσης των υποδομών υγείας στα νησιά, την εξοντωτική κατάσταση στο εισόδημά μας, που γεννά την ακρίβεια, τις αλλεπάλληλες περικοπές των μνημονίων και όχι μόνο… Τα δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να κυκλοφορούν σε χορό επενδύσεων, όμως δεν περισσεύουν για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Ειδικά Σχολεία. Οι υποδομές για την αναπηρία θεωρούνται κόστος.

 

            Τα Άτομα με αναπηρία έχουν φωνή! Δεν αποδέχονται αυτή την κατάσταση. Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που γεννά, την ανέχεια, τον πόλεμο και τις απειλές, την προσφυγιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φορείς τους νησιού για να καταργήσουμε τις εξοργιστικές διώξεις σε βάρος εκείνων που βρεθήκαμε δίπλα τους στις μεγάλες κινητοποιήσεις πριν δυο χρόνια, μέχρι και σήμερα.

 

 Παλεύουμε για το δίκιο μας και θα νικήσουμε!

 

 

                                              Το Δ.Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.