Κάλεσμα Συλλόγου ΟΤΑ για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάϊου

 

Ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου συμμετέχει στο κάλεσμα του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και καλεί τα μέλη του στην 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ

1η Μάη, οι εργαζόμενοι όλου το κόσμου τιμούμε αγωνιστικά τους ήρωες του Σικάγο, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής, τους χιλιάδες αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αδελφούς εργάτες των άλλων χωρών όπως της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, που βρίσκονται σε απεργίες και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων-φίλων τους.

Το πρόσφατο έγκλημα στα Τέμπη αλλά και τα δεκάδες εργατικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας απέδειξαν πως οι επιχειρηματικοί όμιλοι με το κράτος τους, αντιμετωπίζουν τις ζωές μας σαν αναλώσιμα υλικά. Πίσω από τις «εκπτώσεις» στα μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, στις μεταφορές, στην υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής βρίσκεται ο νόμος του κέρδους.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ εδώ και τώρα:

  • Σύγχρονες φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης και του «κόστους-οφέλους» που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Μείωση κατά 50% όλων των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων. Δωρεάν μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές , στρατευμένους, ΑΜΕΑ και χρονίως πάσχοντες.
  • Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς. Επαρκής στελέχωση των Επιθεώρησης Εργασίας και Τμήματος Υγιεινής και ασφάλειας.
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και επαναφορά 13ου– 14ου μισθού.
  • Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με γενναία μείωση των δημοτικών τελών.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια. Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες αναπροσαρμογής. Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.
  • Στήριξη της Α’-Β’/θμιας Υγειονομικής Περίθαλψης, με γενναία χρηματοδότηση. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, το ΕΚΑΒ, στην εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας, με την ανάλογη χρηματοδότηση. Στελέχωση Οίκου Ναύτου με νέες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού.
  • Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς (Σχολεία, Νοσοκομεία, δημοσ. υπηρεσιεςκ.λ.π)
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, υπογραφή Σ.Σ.Ε. Ξεπάγωμα των τριετιών
  • Άμεση και γενναία διαγραφή των χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών, υπηρεσιών και φορέων.
  • Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού

Παίρνουμε την Ιστορία στα χέρια μας γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στη συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου την Δευτέρα 1η Μαΐου στις 11:00

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.