Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για δυναμικό “παρών” αύριο στο Ειρηνοδικείο

 

Σε δυναμική κινητοποίηση καλεί αύριο τους πολίτες της Χίου η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου κατά του Υπουργείου Μετανάστευσης για το Θόλος.  Στην ανακοίνωση αναφέρουν

“Προφανώς ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, απομονωμένος από την κοινωνία της Χίου, ονειρεύεται συναίνεση για τη δημιουργία υπερδομής μεταναστών και προσφύγων στη Χίο.

Ας μας πει ποιος έχει συμφωνήσει σε δημιουργία υπερδομής σε 135 στρέμματα στο Θόλος ή αλλού; Ποιος έχει συμφωνήσει σε δημιουργία υπερδομής οπου θα γίνονται διαδικασίες ασύλου; Ποιος έχει συμφωνήσει σε δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο νησί; Ποιος έχει συμφωνήσει σε αυτό που πρόσφατα υπόγραψε και προσπάθησε να πανηγυρίσει μάλιστα, τον περίφημο κανονισμό διαλογής, όπου προβλέπει ειδικά για τα νησιά ότι οι διαδικασίες θα γίνονται σε αυτά με τις «περίφημες» θεωρίες πλασμάτων δικαίου οπου δεν θα θεωρούνται ευρωπαϊκό έδαφος οι δομές;

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο, όταν έχεις χάσει δικαστικά το θέμα της ΒΙΑΛ, όταν δύο χρόνια μετά την προσπάθεια με αιματοβαμμένη επιχείρηση ΜΑΤ έχεις χάσει δικαστικά την χωροθέτηση δομής στο Αίπος, να επιδιώκεις να καταπατήσεις δημοτική έκταση, πριν ολοκληρωθεί η όποια νόμιμη διαδικασία στην ελληνική δικαιοσύνη για να φτιάξεις υπερδομή μεταναστών και προσφύγων προκειμένου να εγκλωβίζονται στα νησιά. Οι ενέργειες του υπουργείου και της κυβέρνησης προσβάλουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και την συνταγματικα κατοχυρωμένη διάκριση των εξουσιών.

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να αναγνωρίζεις από τη μία την χρήση των κατατρεγμένων προσφύγων και μεταναστών στα υβριδικά παιχνίδια της Τουρκίας κατά της κυριαρχίας της Χώρας μας και από την άλλη να θέλεις να «φυτέψεις» δομές μεταναστών πάνω στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας.

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να υπάρχουν καθημερινές απειλές από την Τουρκία για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας και εσύ να επιχειρείς στην ακριτική Χίο να οξύνεις για άλλη μία φορά την εσωτερική κατάσταση επιχειρώντας να φτιάξεις υπερδομή.

Πράγματι είναι σχήμα οξύμωρο να γνωρίζεις την καθολική βούληση της κοινωνίας της Χίου ενάντια στην πολιτική που εγκλωβίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στα νησιά και εσυ να στρουθοκαμηλίζεις.

Οι Χιώτες όπως αγωνίστηκαν για να μην γίνει η υπερδομή στο Αίπος, όπως διατρανώνουν τη θέλησή τους να κλείσει τώρα η ΒΙΑΛ, όπως ήδη έχουν αγωνιστεί για να μην γίνει υπερδομή στο Θόλος , ετσι θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες.

Θα είμαστε παντού στην πρώτη γραμμή, όπως μέχρι σήμερα πράττουμε, για το μέλλον του νησιού, για την ιστορία του για τον πολιτισμό του ενάντια σε κάθε προσπάθεια να γίνει η γκρίζα φυλακή της Ε.Ε. για πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε την Τρίτη τους πολίτες της Χίου να βρίσκονται από νωρίς το πρωι 08:30-08:45 έξω από το Ειρηνοδικείο Χίου.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.