Κάτω τα χέρια από τη δημόσια υγεία! Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

Οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας παρέχουν τις υπηρεσίες τους  μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Εκτίθενται καθημερινά  σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, στα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας COVID-19 περιλαμβάνονται περισσότεροι από 490 συνάδελφοι μας.

Ενώνουμε την φωνή μας και ζητάμε την ένταξης τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Να σταματήσει τώρα η  ΚΟΡΟΪΔΙΑ και η ΠΡΟΣΒΟΛΗ απέναντι στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας..

Απαιτούμε να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός χιλιάδων συνάδελφων (γιατρών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, φυλάκων, διοικητικών, εργαζομένων μέσω προγραμμάτων ΕΟΔΥ κλπ) και να επεκταθεί το επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας.

Επίσης με το άρθρο 45 του πολυνομοσχεδίου  που ψηφίστηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται  τη δυνατότητα της  παράτασης των συμβάσεων ΙΔΟΧ προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγείας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση – που πάρθηκε κυρίως κάτω από το «βάρος» της εξάπλωσης της επιδημίας αλλά και την πίεση αγωνιστικών κινητοποιήσεων – δεν εξασφαλίζει τη μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα που έχουν ανάγκη οι συνάδελφοι στη σίτιση, καθαριότητα, φύλαξη και δεν ακυρώνει οριστικά τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών.

Το Γ.Ν Χίου άμεσα να ανακαλέσει οριστικά την εισήγηση για προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση της καθαριότητας και της εστίασης του  νοσοκομείου της Χίου σε ιδιωτική εταιρεία και να παρθεί απόφαση για παράταση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης στο ΓΝ Χίου «Σκυλίτσειο».

Διεκδικούμε μαζί:

  • να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων. Να προσληφθούν μόνιμοι Ιατροί Εργασίας και Τεχνικοί Ασφαλείας στις μονάδες υγείας και πρόνοιας
  • Να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Εφαρμογή 5ήμερου – 6ωρου – 30ωρου με 1 εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς, και 1 νυχτερινή βάρδια για όσους δουλεύουν κυκλικό ωράριο.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου προσωπικού αλλά άμεση μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ.
  • Πληρωμή δεδουλευμένων χωρίς υπερεφημέρευση που οδηγεί στην επαγγελματική εξουθένωση.
  • Μαζικά τεστ με προτεραιότητα στην υγειά πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές.
  • Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα υγείας πρόνοιας σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.
  • Να ενισχυθεί το «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες.

Η Ε.Γ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τον αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών, για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καθώς και την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας κατά της  ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών.  Κατάργηση όλων των νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ.

Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στην «πηγή των προβλημάτων», που είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια! Υγεία δωρεάν για όλους. Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις στους μισθούς και

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.