Καλώς νάρθεις 2023 !!!

 

Σε λίγες ημέρες αποχαιρετάμε το 2022.

Μια χρονιά δύσκολη, με πολέμους, με ακρίβεια στα τρόφιμα, στην ενέργεια και στα καύσιμα. Μια χρονιά με υψηλό πληθωρισμό που οφειλόταν στις ανατιμήσεις και που οδήγησε τους κεντρικούς τραπεζίτες να αυξήσουν τα επιτόκια ώστε να τον καταπολεμήσουν (με λάθος(;) τρόπο)και να κάνουν επιχειρήσεις και υπερχρεωμένα νοικοκυριά να δεινοπαθούν και τελικά να πληρώνουν πολύ περισσότερα σε δόσεις δανείων και… μέχρι εκεί που αντέξουν!

Μέχρι εκεί που αντέξουν…,  γιατί όσοι δεν αντέξουν θα καταλήξουν να χάνουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις από τις εισπρακτικές εταιρείες και τα λεγόμενα funds που έχουν αγοράσει – αναλάβει  να  εισπράξουν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια .

Και βέβαια… τα funds αυτά, αν δεν είναι Ελληνικά, όπως στην περίπτωση του κου Πάτση και δεν γνωρίζουν τα Ελληνικά κατατόπια, προσλαμβάνουν Έλληνες!

Ποιούς … ;

Μα… αυτούς που ξέρουν καλύτερα από τους πάντες τα κατατόπια των δανείων!

Τους τραπεζικούς !

Όχι, μην τρομάζετε!  Όχι τους εν ενεργεία τραπεζικούς αλλά τους «παροπλισμένους», αυτούς που πούλησαν τα δάνεια στους ταλαίπωρους, αυτούς που εισέπραξαν τα ποσοστά και τα μπόνους για τις υπηρεσίες τους στις «καλές εποχές» και τώρα οι ίδιοι… να εισπράττουν ξανά  ποσοστά και μπόνους, για τις ίδιες υπηρεσίες αλλά… αντίστροφα!

Χρονιά ορόσημο το 2022 και για τον κορονοϊό αφού τελικά τον νικήσαμε, βέβαια με κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά και οικονομικό αφού τεράστια ποσά κατευθύνθηκαν από τους εθνικούς προϋπολογισμούς  προς τις εταιρείες που ανέπτυξαν τα εμβόλια.

Ήταν όμως μία νίκη αυτό!( ή  έτσι μας φάνηκε…;)

Είχαμε και την κλιματική κρίση!

Το 2022 σε πολλές περιοχές του κόσμου έφερε τρομερές καταστροφές, ρεκόρ ζέστης αλλά και ψύχους σε κάποιες άλλες.

Από πολλές απόψεις το 2022 φαίνεται να έφερε στην ανθρωπότητα κάποιου είδους αποσταθεροποίηση.

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε, η νέα χρονιά 2023, να είναι πολύ καλύτερη!

Προσωπικά νομίζω ότι θα είναι πραγματικά καλύτερη από το 2022, όχι μόνο επειδή η χρονιά που φεύγει ήταν πολύ κακή, αλλά γιατί δεν δικαιούμαστε να μην βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον!

Το μέλλον εμείς το φτιάχνουμε, εμείς το επηρεάζουμε, εμείς το ονειρευόμαστε και… δεν μπορούμε παρά να είμαστε αισιόδοξοι και να δουλέψουμε ώστε αυτό  να γίνει πραγματικότητα!

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας μα… περισσότερο απ΄ ‘όλα, στα παιδιά και στα εγγόνια, δηλαδή στο μέλλον μας!

Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους!

 

Γιάννης Μανωλάκης

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.