Ν. Μηταράκης – Σπ. Λιβανός: Νομοθετική πρωτοβουλία για μόνιμη λύση στη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες- Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης προσφύγων

 

 

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, συναντήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών των δύο υπουργείων για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο αυτό οι κ.κ. Μηταράκης και Λιβανός, συμφώνησαν:

1) Να αναλάβουν από κοινού νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα δίνεται μόνιμη λύση στο φλέγον για τον αγροτικό κόσμο της χώρας ζήτημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, στο πλαίσιο της τροπολογίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή για το φετινό καλοκαίρι.

2) Να υλοποιήσουν πιλοτικό πρόγραμμα για 50 αιτούντες άσυλο στην Ημαθία, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και να εργαστούν επ΄ αμοιβή, ως εργάτες γης. Στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο φορέας “Νέα Γενιά – Νέα Γεωργία” και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

Οι δύο υπουργοί, συζήτησαν και για τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, για την ολοκλήρωση του έργου Κόρης Γεφύρι στη Χίο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.