Σε ύφεση ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού στο προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Μαυροβούνι

 

 

Αυστηρός έλεγχος και προϋπόθεση για την μετακίνηση αιτούντων άσυλο η διεξαγωγή Rapid Test

 

Δύο νέα κρούσματα Covid 19 εντοπίστηκαν σήμερα στο προσωρινό ΚΥΤ Λέσβου στο Μαυροβούνι Λέσβου, έναντι 17 που εντοπίστηκαν χθες και 18 την Τετάρτη 12 Μαϊου 2021.

Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από τη διεξαγωγή  Rapid Test σε όλο τον πληθυσμό των διαμενόντων, ξεκινώντας πρώτα από τα μεγάλα Rubhall. Πλέον, τα θετικά κρούσματα στον προβλεπόμενο χώρο της καραντίνας συνολικής χωρητικότητας 190 ατόμων, είναι 66 επί συνόλου 137, συμπεριλαμβανομένων και των “στενών επαφών”.

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας στην πόλη της Μυτιλήνης και στην Κοινότητα της Παναγιούδας, τοποθετήθηκε πριν την Κεντρική Πύλη εξόδου νέα σκηνή ,όπου διεξάγονται Rapid Tests δειγματοληπτικά στους ημερήσιους εξοδούχους.

Με την άφιξη της νέας παρτίδας των Rapid Tests, ο έλεγχος αυτός θα αποτελεί προϋπόθεση για όλους τους εξοδούχους της ημέρας, ο αριθμός των οποίων παραμένει ούτως ή άλλως χαμηλός και ελέγχεται κάθε ώρα, σύμφωνα με τα καθορισμένα όρια της νομοθεσίας που εκδίδεται εβδομαδιαίως και αφορά όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ επικοινώνησε με την Διοίκηση του Οργανισμού και αιτήθηκε επίσημα την αποστολή του μονοδοσικού εμβολίου ως το πλέον κατάλληλο για τους ΠΤΧ που διαμένουν στο ΚΥΤ Λέσβου, δεδομένου των μετακινήσεων τους προς την ενδοχώρα που γίνονται είτε ατομικά είτε οργανωμένα.

Μέσω μεγαφώνων, δια ζώσης, εφαρμογών messaging  και έντυπων ανακοινώσεων γίνεται ενδελεχής ενημέρωση των αιτούντων άσυλο για την αποφυγή συνωστισμού και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την διασπορά του Covid-19.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.