Καμία νέα δομή μεταναστών στη Χίο – Δυναμική Συγκέντρωση κατοίκων: “Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά” κλειστό κέντρο προσφύγων- μεταναστών

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή του Θόλους από τους κατοίκους των κοινοτήτων Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου, Καρδαμύλων, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και του υπουργού για δημιουργία νέου Κλειστού Κέντρου pροσφύγων – μεταναστών στην θέση Άκρα Παχύ, στο Θόλος.

Σύνθημα των διαμαρτυρόμενων «ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά».

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην δημιουργία δομής στην περιοχή και μάλιστα πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είχε αποφασιστεί και είχε υποδείξει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις υποστήριξαν με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, ο οποίος σε δήλωσή του ανέφερε ότι πρέπει να κλείσει η ΒΙΑΛ και ότι η θέση της Περιφέρειας είναι μια: μια μόνο δομή στη Χίο για καταγραφή και άμεσα κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται επόμενη μηχανοκίνητη κινητοποίηση το προσεχές Σάββατο με τους διαδηλωτές να κατεβαίνουν στην πόλη της Χίου.

Τέλος, το απόγευμα της Τετάρτης, 3/2, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στο χωριό Χαλκειός με αίτημα να κλείσει το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Στη συνέλευση μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, όπου με δήλωσή του έκανε γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή αναμένεται να προτείνει θέση για τη δημιουργία νέας δομής στη Χίο. Ωστόσο, επανέλαβε τη θέση του ιδίου και της δημοτικής αρχής για κλείσιμο της ΒΙΑΛ και δημιουργία μιας δομής εκτός αστικού ιστού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.