Μαθήματα πατριωτισμού από τον εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη-Δωρεά 23 εκατ. ευρώ και 60 σκαφών στις Εν. Δυνάμεις

 

Σε μια ιδιαιτέρως γενναιόδωρη πράξη πατριωτισμού προέβη ο 97χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιτυχημένος επιχειρηματίας  και εφοπλιστής, Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος χαρίζει το σύνολο της περιουσίας του στις “Άγιες”, όπως τις αποκαλεί, ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Ειδικότερα, αυτός ο ιδιαίτερος άνθρωπος και πατριώτης, απόγονος ηρώων της επανάστασης του 1821 και συνεχιστής της παράδοσης των μεγάλων ευεργετών του Ελληνισμού, αφήνει 23 εκατ. ευρώ για την άμυνα της πατρίδας του και 60 αποβατικά σκάφη .
Ο Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των πολεμιστών της Εθνεγερσίας του 1821, Λονταίων και Πετμεζαίων, ενώ και ο ίδιος πολέμησε σε ηλικία 16 ετών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940, όντας έτσι ο νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με διεθνή αναγνώριση.
Ξεκίνησε ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στην περιοχή του Παπάγου.
Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα, το 2018 έλαβε τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020, κατόπιν γνωμάτευσης του ΣΑΓΕ και προτάσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.