Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

 

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

ως αποτέλεσμα των μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων σε Χίο και Μυτιλήνη ήρθε η πρώτη νίκη που αποδεικνύει στην πράξη ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να ασκήσει πίεση, να έχει αποτέλεσμα και να δώσει κάποια ανάσα.

Ύστερα από το κύμα συμπαράστασης- τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η τράπεζα πριν από λίγο μας ανακοίνωσε ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μας μπαίνει σε «κατάσταση αναστολής». Η μαζική παρουσία όλων των φίλων, των φορέων και των σωματείων που στάθηκαν έξω από τα καταστήματα της τράπεζας στα δύο νησιά και διαδήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Οι αποφάσεις από τα σωματεία και τους φορείς της Χίου για την αυριανή κινητοποίηση και ταυτόχρονα οι μαχητικές αποφάσεις στη Μυτιλήνη για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού θορύβησαν την τράπεζα που προέβη στην αναστολή του αυριανού πλειστηριασμού.

Η εξέλιξη αυτή δεν πρέπει όμως να εφησυχάζει κανέναν… Ανά πάσα στιγμή μπορεί να οριστεί η νέα ημερομηνία. Το κίνημα που σύσσωμο κατάφερε να τους σταματήσει είναι αυτό που θα τους σταματήσει όποτε ξανά χρειαστεί, μέχρι την τελική δικαίωση. Είμαστε σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση, ώστε μόλις ανακοινωθεί νέα ημερομηνία κατάσχεσης να πάρουμε θέση με νέους και μαζικότερους αγώνες για την οριστική ΑΚΎΡΩΣΗ της κατάσχεσης, αλλά και  για καθέναν και καθεμία που βρίσκεται στην ίδια θέση μαζί μας.  Πλέον δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του!

Η  κινητοποίησή μας αναστέλλεται. Ο αγώνας όμως δε σταματά και αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, κάθε χρεωμένο νοικοκυριό, κάθε πρώτη κατοικία που απειλείται. Υψώνουμε ανάστημα: Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Γιάννης Ν. Παληός

6-11 2019

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.