ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021

Η απόφαση της κυβέρνησης, για το πως θα κινηθούμε από εδώ και στο εξής,  λόγω της πανδημίας, ελήφθη. Αγορές με ραντεβού και ηλεκτρονικές αγορές. Έτσι θα λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα.

Άνοιξαν κομμωτήρια βιβλιοπωλεία και μένουν κλειστά τα μικρομάγαζα, αφού το ποσοστό της πτώσης των κρουσμάτων του COVID 19 δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η κυβέρνηση προχωρά με υπεύθυνα και μετρημένα βήματα γιατί όπως φαίνεται ο αόρατος πόλεμος που λέγεται COVID 19 δεν παίζει. Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι ας αναλάβουμε ο καθένας τις ευθύνες του. Ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτοί κάτι περισσότερο ξέρουν από εμάς τους πολύξερους.  Ένας άλλος ιός που περιμένει τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους είναι η πτώχευση των επιχειρήσεών τους. Μην ξεχνάμε ότι οι εποχές που δουλεύουν οι επιχειρήσεις είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα και οι δυο το έτος 2020 χάθηκαν.

Τι σημαίνει αυτό, ότι η επιχείρηση δεν βάζει στο ταμείο της χρήματα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται διάφορα χρέη, διακανονισμοί χάνονται ή μετακινούνται μερικούς μήνες αργότερα και θα τους ζητούνται να καταθέσουν 4 -5 μήνες μετά υπέρογκα ποσά. Εδώ χρειάζεται γενναιόδωρη ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από το κράτος και όχι ψίχουλα.

Τις άγιες αυτές ημέρες όλοι μας ανταλλάσσουμε ευχές με αγκαλιές και φιλιά, επισκέψεις, ρεβεγιόν όμως φέτος να τα ξεχάσουμε όλα αυτά αν θέλουμε το 2021 να ξεκινήσουμε να μπαίνουμε όλοι υγιείς σε ένα ρυθμό σιγά σιγά. Δυστυχώς αν δεν προσέξουμε και αν δεν πάρουμε στα σοβαρά την πρόληψη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού το χάσαμε το παιχνίδι.

Μην περιμένετε από το εμβόλιο να σταματήσει η διάδοση του COVID 19 αφού δεν γνωρίζουν αν έχει παρενέργειες και σε τι ποσοστό ανταποκρίνεται η θεραπεία.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.