Προσπαθεί ο Ν. Μηταράκης να μας πείσει! Παρουσιάζει τη Χίο ένα “εργοτάξιο”

 

του Κων/νου Κυδώνη

Υπεράνθρωπε Νότη Μηταράκη, ο χιώτικος λαός σου είναι ευγνώμων, για την μεγάλη προσφορά σου στην επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχει ο τόπος μας, το νησί μας, η δική μας Χίος. Γιατί αν είσαι απλός επισκέπτης δεν βλέπεις την προσφορά του άλλου.

Εσύ άλλωστε επειδή έχεις μεγαλώσει στη Χίο, πήγες στα σχολεία του νησιού μας, έπαιξες στις αλάνες της Χίου, έμεινες χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρούς όταν απεργούσαν τα πλοία, δεν έβρισκες εισιτήριο να ταξιδέψεις, πλήρωνες πανάκριβα τα αεροπορικά εισιτήρια, όλα λοιπόν αυτά τα βιώματα των κατοίκων της παραμεθορίου σου έμειναν… μεγαλώνοντας και για να ευχαριστήσεις το νησί, έγινες βουλευτής της Χίου, Υπουργός και βρήκες τρόπο να ευχαριστήσεις τους Χιώτες που σε τίμησαν με την ψήφο τους, στέλνοντας τα ΜΑΤ να σπάσουν κεφάλια, να σπάσουν αυτοκίνητα και μηχανές, να αναστατωθεί γενικότερα ένα νησί φιλήσυχο.

Στη συνέχεια, ήρθατε σε αντιπαράθεση με τους δικηγόρους, κατόπιν με τους γιατρούς, με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Χίου και είχατε καθημερινά συγκρούσεις και με πρώην και ενεργά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο.

Συνεχώς σε δηλώσεις σας αναφέρεστε στη μείωση των εισβολέων από την Τουρκία στα νησιά μας πράγμα που δεν ισχύει. Μιλάτε για μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως, η ΒΙΑΛ και η Χίος είναι ακόμα γεμάτη και εσείς μάλλον βλέπετε τα πράγματα, όπως θέλουν τα μάτια σας. Οι Χιώτες όμως, έχουν άλλη άποψη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει τα γνωστά παπαγαλάκια που ασχολούνται με τον τοπικό τύπο να περνάνε μηνύματα που τους σερβίρετε, σχετικά με έργα για το νησί μας που προκηρύσσονται αυτές τις ημέρες από τα αρμόδια Υπουργεία. Κύριε Νότη, επειδή εγώ μένω στη Χίο και μπορώ να δω και τα θετικά και τα αρνητικά του νησιού, σχετικά με τα έργα τα οποία αναφέρθηκαν το τελευταίο καιρό ότι “προχωράνε”, και ρωτήστε και τους φίλους σας των ΜΜΕ αν θέλετε να δείτε, πόσες φορές προκηρύχθηκαν αυτά τα έργα στο παρελθόν, όπως το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, το φράγμα Σαραπιό, το Δικαστικό Μέγαρο, το Αεροδρόμιο, κ.ά.. και έμειναν μόνο στην προκήρυξη;

Ας σταματήσουν να σας προβάλλουν, γιατί γίνονται ενοχλητικοί και εσείς και αυτοί. Μια ράμπα και μια ρωγμή από το σεισμό στο λιμάνι του νησιού δεν μπορούν ακόμα μέχρι σήμερα να επισκευαστούν. Τόσα χρόνια η ράμπα που δεν είναι δα και τόσο χρονοβόρο έργο και ακόμα δεν μπορεί να προχωρήσει και θα καταφέρετε να εξασφαλίσετε άδειες για σημαντικά έργα που χρονίζουν; Σχετικά με το προεκλογικό σας φυλλάδιο, ασφαλώς και δεν θα συμπεριλαμβάνει αυτά τα έργα την επόμενη τετραετία, όπως έχετε και εσείς αναφέρει σε δήλωσή σας. Ξέρετε γιατί; Γιατί το πουλάκι θα έχει πετάξει. Γιατί τα χρήματα αυτά, θα έχουν δοθεί αλλού. Μήπως δα, θα τολμήσετε να είσαστε ξανά υποψήφιος στη Χίο; Δεν νομίζω. Αν πιστεύετε πάλι, ότι  με την στήριξη των «πεθαμένων» και καταχρεωμένων ΜΜΕ που σας προβάλλουν συνεχώς, ότι θα πάρετε την έδρα, μάλλον έχετε ενημερωθεί λάθος από τους συνεργάτες σας.  Οι  Χιώτες δεν ξεχνάνε! Δεν ξεχνάνε το ξύλο που φάγανε.

Εδώ, δεν μπορείτε να διορίσετε γιατρούς με ειδικότητα για τα αγροτικά ιατρεία και οδηγούς για τα ασθενοφόρα και αφήνετε τους κατοίκους της περιφέρειας απροστάτευτους. Γνωρίζουμε ότι δεν είστε Υπουργός Υγείας, αλλά νομίζω είστε βουλευτής της Χίου.

Κύριε Μηταράκη, δώσατε 50.000 ευρώ να ενοικιάσετε για 4-5 μήνες ακίνητο στη Λευκωνιά για δομή καραντίνας για τους μετανάστες. Μία σύμβαση ανανεώθηκε. Γνωρίζετε, όμως πόσα ακίνητα έχει ο Δήμος της Χίου, ή η Περιφέρεια, ή το κράτος που θα μπορούσατε να δώσετε το παραπάνω ποσό για να τα επισκευάσετε και να τα χρησιμοποιήσετε μελλοντικά προς όφελος του νησιού; Αλλά πού να το γνωρίζετε, αφού με τους υπεύθυνους εδώ στο νησί της Ν.Δ. δεν έχετε επαφή και ούτε καλημέρα δεν λέγατε μέχρι πρόσφατα, για να ενημερωθείτε.

Αλήθεια, την ΒΙΑΛ κάθε πότε την επισκέπτεστε; Έρχεστε σε επαφή με τους Χαλκούσους; Συνομιλείτε με τους κατοίκους των γύρω χωριών;

Όλοι θυμούνται ότι προεκλογικά η “σημαία” σας ήταν ότι θα κλείσετε τη ΒΙΑΛ.

Τώρα τί τους λέτε, ότι κάτι πήγε στραβά;

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.