Καταρρέει το εκκλησάκι της Παναγίας Μαγαζιώτισσας στην Απλωταριά

 

 

Υπό κατάρρευση βρίσκεται ο Ιερός ναός Παναγίας Μαγαζιώτισας στην κεντρική αγορά του νησιού μας.

Το εκκλησάκι όπου πήρε το όνομα του Μαγαζιώτισσα, λόγω του ότι βρίσκεται στην κεντρική αγορά της Χίου, στην Απλωταριά και είναι συντεχνιακή των εμπόρων, βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του diafaneia.com σοβάδες πέφτουν στους εσωτερικούς τοίχους της εκκλησίας, δημιουργώντας πρόβλημα και στις Αγιογραφίες του Ναού.

Στην εκκλησία βρίσκονται διάφορες χριστιανικές εικόνες και «ειδικά οι χριστιανοί τουρίστες που επιδεικνύουν ενδιαφέρον, αντικρίζουν με έκπληξη ότι παραμένει κλειστή, απαγορεύοντας την είσοδο για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα και επικρίνουν τους αρμόδιους».

Ο ναός μένει κλειδωμένος και αναξιοποίητος μέσα σε ένα περιβάλλον που τον υποβαθμίζει και τον καταστρέφει περισσότερο ημέρα με την ημέρα, δημιουργώντας μια θλιβερή εικόνα την οποία μόνο στην Χίο του 21ου αιώνα μπορεί κανείς να συναντήσει.

Οι Χιώτες επικρίνουν το ενδεικτικό κρούσμα αδιαφορίας των αρμοδίων για την κατάσταση της εκκλησίας και υποστηρίζουν ότι αυτό στρέφεται κατά του τουρισμού.

Να αναφέρουμε ότι δεν είναι ο μόνος Ιερός Ναός όπου βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση, και βέβαια όλο αυτό προοιωνίζει ένα ζοφερό μέλλον για τα Θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας.

Φιλικά

 

 

 

 

 

Π. Κυδώνης

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.