Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΔΥΠΑ  στον Τουρισμό και την Φιλοξενία σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το ΙΝΣΕΤΕ

 

 

Αύριο, Τρίτη 19-7-2022 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές  (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, για το σχολικό έτος 2022-2023 σε τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

 

Η υποβολή της αίτησης γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς  TAXISnet  στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-se-peiramatike-epaggelmatike-skhole-tou-oaed

 

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε σχολείο → Εγγραφή σε πειραματική επαγγελματική σχολή της ΔΥΠΑ

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι/ες είναι ηλικίας 18 ετών και άνω, κάτοχοι Απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου ή ανώτερου τίτλου σπουδών.

Για την ειδικότητα «Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου», είναι απαραίτητη η καλή γνώση ξένης γλώσσας (αγγλικά ή γαλλικά ή γερμανικά).

Για τις ειδικότητες «Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης» & «Τεχνίτης Επισιτισμού» είναι επιθυμητή η καλή γνώση ξένης γλώσσας.

 

Οι Πειραματικές ΕΠΑΣ λειτουργούν σε 7 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) και εφαρμόζουν το δυικό σύστημα εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό μέρος υλοποιείται  στις Σχολές από τον Νοέμβριο  έως και τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. Η αμοιβή των μαθητών και μαθητριών αντιστοιχεί σε 25,27 ευρώ για κάθε ημέρα μαθητείας σε εργασιακό χώρο, η οποία διαρκεί συνολικά 12 μήνες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.